Mrzutý Ivan Langer přistoupil kvůli filmu Příběh kmotra k další akci

17.10.2013 11:38

Ivan Langer se ohradil proti tvrzení, že na promítání filmu Příběh kmotra nedorazil proto, že neměl odvahu. Zveřejnil na svém Facebooku SMS, ve které své důvody objasňoval, a ze které vyplynulo, že se nechce na předpremiéře setkat s některými lidmi, kterých si neváží.

Mrzutý Ivan Langer přistoupil kvůli filmu Příběh kmotra k další akci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý místopředseda ODS a exministr vnitra Ivan Langer

Nový film „Příběh kmotra“ má ukazovat osudy českého podsvětí od devadesátých let. V příběhu podle předlohy investigativního novináře Jaroslava Kmenty hraje hlavní roli Ondřej Vetchý. Na jeho oficiální předpremiéru dorazili hned tři bývalí ministři vnitra. Kromě Radka Johna a Františka Bublana i Jan Ruml, který ministroval právě v devadesátých letech. Ten pro deník MF Dnes po zhlédnutí snímku přiznal: „Byla chyba, že jsem o tom tehdy nevěděl."

Deník však neopomněl zdůraznit, že na premiéře chyběl další z bývalých ministrů vnitra, Ivan Langer z ODS. Jeho reflexe přitom podle deníku mohla být zajímavá, neboť právě Langerovi kdysi údajný předobraz „kmotra“- zastřelený František Mrázek - vymyslel přátelskou přezdívku „Íčko“. Navíc prý Langer skrze své právníky zasahoval už do tvorby filmu, když vyzýval producenty, aby jej ve filmu nejmenovali.

K tvrzením MF Dnes se Ivan Langer vyjádřil skrze svůj Facebook. Podle něj novináři jako tradičně nakládali s fakty manipulativně. Rozhodně to prý není tak, že Langer nedorazil na předpremiéru z důvodu strachu.

Aby objasnil své skutečně pohnutky, rozhodl se exministr zveřejnit svou komunikaci s produkčním týmem, který je na předpremiéru zval. „Je proti mým zásadám zveřejňovat obsah soukromé komunikace. Činím tak na základě souhlasu Adama Dvořáka z produkčního týmu, kterému byla moje SMS adresována,“ ujišťuje.

„Dobrý den přeji. Několik posledních let se snažím dělat věci, které přinášejí radost, zanechávají stopu, a setkávat se s lidmi, které mám rád a kterých si vážím! Z mediálních výstupu jsem pochopil, že moje účast má sloužit pouze jako marketingová podpora vašeho projektu a navíc by znamenala setkání s lidmi, kterých si nevážím, a s lidmi, kterých si hluboce nevážím. A je-li největším darem, který člověk může někomu dat, jeho čas, jistě pochopíte, že svůj čas dám raději někomu jinému,“ napsal Langer v SMS. 

Co napsal Langer k věci na Facebooku:

Tak jsem se dozvěděl z článku na iDnes.cz, že jsem se omluvil z promítání filmu "Příběh kmotra" s tím, že mám důležitější věci na starost. A k tomu pak blebleble o tom, kdo si s kým o mně telefonoval... Je proti mým zásadám zveřejňovat obsah soukromé komunikace. Činím tak na základě souhlasu Adama Dvořáka z produkčního týmu, kterému byla moje SMS adresována. A dělám to proto, ze manipulativni způsob nakládání s fakty je, mimo jiné, důvodem mého několikaletého sporu s vydavatelstvím MAFRA: " Dobrý den přeji. Několik posledních let se snažím dělat věci, které přinášejí radost, zanechávají stopu, a setkávat se s lidmi, které mám rad a kterých si vážím! Z mediálních výstupů jsem pochopil, že moje účast má sloužit pouze jako marketingová podpora vašeho projektu a navíc by znamenala setkání s lidmi, kterých si nevážím, a s lidmi, kterých si hluboce nevážím. A je-li největším darem, který člověk může někomu dat, jeho čas, jistě pochopíte, že svůj čas dám raději někomu jinému! Přeji vám hodně štěstí při dělání toho, co přináší radost, zanechává stopu a při nalézání lidí, kteří stojí za to, abyste jim věnoval svůj čas! IL." P. S.: Děkuji Adamu Dvořákovi za souhlas se zveřejněním této SMS a jsem zvědav, jak na moji žádost o nápravu nepravdivé informace zareaguje autor článku Jan Vaca...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…