Muslimský starosta Londýna je ve funkci jen pár hodin a už pálí na všechny strany

08.05.2016 12:33

Starostou Londýna je labouristický politik muslimského vyznání Sadiq Khan jen pár hodin a už začal kritizovat konzervativního premiéra Davida Camerona i předsedu vlastní strany Jeremyho Corbyna. Zatímco o předsedovi vlády prohlásil, že přebírá rétoriku Donalda Trumpa, vlastnímu stranickému šéfovi vyčetl, že se neúčastnil slavnostního ceremoniálu vstupu Khana do funkce. „Takhle labouristé příští volby nevyhrají,“ vzkázal svém šéfovi.

Muslimský starosta Londýna je ve funkci jen pár hodin a už pálí na všechny strany
Foto: pixabay.com
Popisek: Londýn

Server britského deníku The Guardian uveřejnil vyjádření nového londýnského starosty Sadiqa Khana pro Observer. V současné chvíli nejmocnější muž města nad Temží si posteskl nad tím, jak se ve volební kampani chovali konzervativní premiér David Cameron a konzervativní kandidát na starostu Zac Goldsmith. Khan prý doufal, že se povedou spory o bydlení, opravu či životní prostředí.

„Ale David Cameron a Zac Goldsmith se rozhodli rozdělit společnost ve snaze získat hlasy v některých oblastech a potlačit  hlas voličů v jiných částech města,“ uvedl Khan. „Různými narážkami vyvolávali strach, a snažili se proti sobě poštvat příslušníky různých etnických a náboženských skupin. Bylo to jako vstřižené z kampaně Donalda Trumpa,“ pokračoval. Ponechá prý na Davidu Cameronovi, zda se bude chtít omluvit.

Celý text v angličtině najdete zde

Khan však nijak zvlášť nešetřil ani předsedu vlastní Labouristické strany Jeremyho Corbyna. Ten se nezúčastnil ceremoniálu v katedrále Southwark, kde Khan podepsal slib starosty města. A podle všeho se mu příliš nelíbilo, že se tak stalo bez účasti Jeremyho Corbyna.

Vzkázal mu proto, že by měl sjenocovat stranu, ale zároveń by se měl snažit oslovit co nejširší okruh občanů, protože jen s tradičními labouristickými voliči se premiérem nikdy nestane. Musí najít cestu, jak oslovit středové voliče a nespokojené voliče konzervativců. Aktivisté, kteří Corbynovi pomohli do čela strany, mu podle Khana nebudou stačit k vítězství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…