My jsme na tom dnes hůř než v Číně, rozčílil se Středula

16.09.2015 18:15

Šéf Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) zavítal do středeční Kauzy dne na Rádiu Impuls, kde dal jasně najevo, že se hodlá prát za vyšší platy zaměstnanců, kteří prý často přimhouří oči nad svou nuznou mzdou, neboť jejich srdce patří podniku. Sám Středula ale odmítl říci, kolik bere jako šéf odborů.

My jsme na tom dnes hůř než v Číně, rozčílil se Středula
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČMKOS Josef Středula

„Můj plat určuje 29 lidí... A každý odborář, který by chtěl znát jeho výši, může. Proto se omlouvám, ale jinak výši svého platu nesděluji,“ zaznělo od Středuly. Následně ale dával opakovaně najevo, že se bude prát za práva českých zaměstnanců, protože jejich platy jsou velmi nízké. „My jsme na tom dnes hůř než v Číně,“ rozčílil se v rádiu.

Čeští zaměstnanci podle hosta jsou ochotni rvát se za svůj podnik, jsou to „srdcaři“ a nad svou nižší mzdou přivřou oči. Současně ovšem host ocenil současnou vládu, která je ochotná s odbory jednat na rozdíl od vlády Petra Nečase (ODS). Odboráři jsou proto ochotni vyjednávat, a jen kdyby to opravdu nikam nevedlo, vyšli by do ulic. Prozatím se s tím ale nepočítá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dostat bojeschopné do vlasti.“ Kolář mladší vnímá, co chtějí na Ukrajině. Ale nesedí to k tomu, co řekl otec

9:00 „Dostat bojeschopné do vlasti.“ Kolář mladší vnímá, co chtějí na Ukrajině. Ale nesedí to k tomu, co řekl otec

Už nejde jen chodit okolo horké kaše. Poslanec TOP 09 Ondřej Kolář opět zdvihl téma politiky návratů…