Na Donalda Trumpa prasklo něco nepěkného. Hillary se může radovat

05.09.2016 10:54

Mainstreamová média pokračují ve svém „nahánění“ republikánského kandidáta Donalda Trumpa. New York Daily News přišel s informací, že Trump sice kritizuje Hillary Clintonovou za přijímání peněz od Saúdské Arábie, ale sám prý při obchodování se Saúdy také vydělal několik milionů dolarů.

Na Donalda Trumpa prasklo něco nepěkného. Hillary se může radovat
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

New York Daily News ovšem „taktně“ zamlčuje, že Trump tehdy na rozdíl od Clintonové nepůsobil v čele americké diplomacie a neprezentuje se na rozdíl od Clintové jako bojovník za práva žen, která jsou v Saúdské Arábii porušována. V neposlední řadě se také nedopustil obchodováním se Saúdy střetu zájmů jako tehdejší ministryně zahraničí Clintonová. Nicméně podle exkluzivních informací serveru v červnu 2001 prodal Trump Saúdům 45. patro svého Trump World Tower za 4,5 milionů dolarů.

V luxusním mrakodrapu na Manhattanu v New Yorku následně sídlila mise Saúdské Arábie při OSN. Ve 45. patře se nachází pět apartmánů, jež v době prodeje zahrnovaly deset ložnic, 13 koupelen a roční náklady činily 85 585 dolarů. „Pokud se tato částka nezměnila, obdržel Trump od Saúdů asi 5,7 milionů dolarů,“ uvádí americký internetový server a připomíná, že v červnu nabádal Trump Clintonovou, aby vrátila 25 000 000 dolarů, které měla údajně obdržet od Saúdů Nadace Clintonových.

Celý text v angličtině je ZDE.

„Papírování“ kolem prodeje Trumpových luxusních apartmánů Saúdům pomáhala v roce 2001 zprostředkovat společnost Housing International Rebeccy Ocampo. Jak dnes konstatuje sedmašedesátiletá podnikatelka, tehdy nešlo pouze o samotný prodej, ale také o získání přístupu k potenciálně lukrativním trhům na Blízkém východě. Investigativci New York Daily News dále zjistili, že v roce 1985 zaplatil nevlastní bratr Usámy bin Ládina Shafiq bin Ládin kauci ve výši 8500 dolarů za byt v Trump Tower a žil tam po dobu čtyř měsíců v roce následujícím.

Jak dále internetový server zmiňuje, Donald Trump před nedávnem ve svém vystoupení na Fox News tvrdil, že by peníze od Saúdů nikdy nepřijal. Ovšem v loňském roce tvrdil něco naprosto jiného. „Saúdové si ode mě koupili nějaké apartmány. Máme spolu velmi dobré obchodní vztahy. Utratili u mě asi čtyřicet nebo padesát milionů. Jak bych proti nim mohl něco mít?“ uváděl očividně dobře naložený Trump ještě před několika málo měsíci. Následně však vyšlo najevo, že manželé Clintonovi dostávali peníze od Saúdů pro svou nadaci, což Trumpův tým a jeho příznivci ostře kritizovali.

„Hillary Clintonová by se měla omluvit za přijímání peněz ze Saúské Arábie, kde nesmí samotné ženy ani usednout za volant. Může o sobě říkat, že je feministka, a přitom brát peníze od takové země?“ konstatoval například bývalý starosta New Yorku Rudy Giuliani. Nově zveřejněných informací stran Trumpových obchodů se Saúdy se okamžitě chopila Hillary Clintonová a její tým. „Ve světle těchto zpráv by bylo žádoucí, kdyby nás Donald Trump seznámil i s dalšími podrobnostmi. O jeho obchodech v minulosti nevíme prakticky nic, což musí mnohé voliče jistě vážně znepokojovat,“ řekl poradce Clintonové Chris Talbot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …