Na Olomoucku bude lídrem lidovců Jurečka. Mají prý silný tým

24.08.2013 19:53

Lidovci v pátek na svém krajském sněmu schválili do čela kandidátky v Olomouckém kraji Mariana Jurečku. Toho na předních místech kandidátky doplní i náměstek olomouckého primátora Ladislav Šnevajs.

Na Olomoucku bude lídrem lidovců Jurečka. Mají prý silný tým
Foto: kdu.cz
Popisek: Marian Jurečka

Informoval o tom krajský tajemník strany Jan Dostál. Celou kandidátku musí ještě schválit celostátní výbor na svém zasedání 3. září.

"Jsem přesvědčen, že jsme zvolili silný tým, který dokáže oslovit významnou část voličů Olomouckého kraje. Především náměstek primátora města Olomouce Ladislav Šnevajs, starosta Zábřehu František John či ředitel prostějovského Cyrilometodějského gymnázia Jaroslav Fidrmuc a Pavel Horák jsou výrazné osobnosti," hodnotí výsledky volby lídr kandidátky Marian Jurečka.

Dodal, že kandidátka bude doplněna zajímavými osobnostmi z komunální politiky, z neziskového sektoru, podnikatelské a akademické sféry.

Lidovci tak doplnili v Olomouckém kraji seznam stran, které si své lídry zvolily již v uplynulých dnech. Lídrem politického hnutí ANO v Olomouckém kraji v předčasných volbách do Poslanecké sněmovny by měl být člen představenstva Agrofert Holdingu a bývalý radní Prostějova Jaroslav Faltýnek.

Jasno už mají komunisté, které do voleb povede dosavadní poslanec Alexander Černý, sociální demokraté si za lídra v kraji zvolili poslance Romana Váňu. Regionální sněm ODS o kandidátce bude jednat 5. září, přičemž často padá jméno olomouckého primátora Martina Novotného. TOP 09, stejně jako Strana práv občanů - Zemanovci, jméno lídra zveřejní příští týden. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

12:34 „Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

Blyatmobile, želva nebo bitevní stodola, tak se nazývají po domácku upravené ruské tanky, které vedo…