Na internetu se prý pořád dá koupit alkohol

20.09.2012 18:20

Již od minulého pátku je v České republice zakázán prodej jakéhokoliv tvrdého alkoholu nad 20 procent obsahu lihu. Některé internetové obchody však stále nabízejí jeho prodej a přijímají objednávky.

Na internetu se prý pořád dá koupit alkohol
Foto: Hans Štembera
Popisek: Částečná prohibice. Z regálů prodejen musel nařízením vlády zmizet veškerý alkohol s 20 procenty alkoholu a výše

Poptávka na internetu přitom v době krize vzrostla o stovky procent. Marketingový průzkum společnosti Effectix, ze kterého cituje server Aktuálně.cz,  upozorňuje zejména na zahraniční weby. Některé specializované internetové obchody vystavují zakázaný alkohol, a umožňují jeho objednání. Informaci doprovázejí dovětkem, že zboží bude expedováno až po zrušení zákazu prodeje, ovšem podle analytiků na situaci i tak vydělávají.

„Je to ale klasický případ černého trhu v podání moderních technologií. Spíše však očekávám vznik nových e-shopů v zahraničí s těžko dohledatelným vlastníkem a jasným cílením na český trh. Zde vidím zatím mezeru s možnou dohrou u soudu,“ uvedl David Bauckmann z marketingové společnosti Effectix.

Některé eshopy se přitom tváří, že žádná prohibice neexistuje a alkohol u nich lze objednat bez problémů. Je však otázkou, zda by jej případně doručily.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…