Napište, že ministryně Marksová je kráva, neudržel se Zahradil z ODS. Víme proč

30.05.2014 8:03

Ministryni práce a sociálních věcí Michaele Marksové (ČSSD) se podařilo rozzuřit europoslance Jana Zahradila (ODS) natolik, že ji počastoval na svém facebookovém profilu krajně neslušným výrazem. Marksová později pochopila, že v daném případě opravdu přestřelila a veřejně se omluvila.

Napište, že ministryně Marksová je kráva, neudržel se Zahradil z ODS. Víme proč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová Tominová

Anketa

Měla by Evropská unie vrátit některé pravomoci národním státům?

hlasovalo: 8217 lidí

O co šlo? Marksová na svém facebookovém profilu napsala: „V několika zemích EU uspěly ve volbách do Evropského parlamentu radikálně pravicové strany. I proto je potřeba připomínat si náš vlastní boj proti fašismu,“ a pod to už standardním písmem přidala: „27. května 1942 provedli Gabčík s Kubišem atentát na zastupujícího říšského protektora Heydricha. I demokracie se musí bránit.“ Kontroverzní už je samo o sobě to, že sociálnědemokratická ministryně dává na roveň nacistického protektora Heydricha s evropskými euroskeptickými stranami a tím vlastně naznačuje, že by se proti euroskeptikům mohlo použít i násilí. Pokud by zůstalo jen u toho, ministryně by byla asi kritizována jen za její politický postoj. Jenže ona pod zmíněný text připojila logo Ministerstva práce a sociálních věcí.

Zahradil: Množství bláznů v této vládě je výrazně větší než malé

Na svém facebookovém profilu na to upozornil čerstvě zvolený europoslanec  Jan Zahradil. Ten zmíněný výtvor Marksové označil za něco neuvěřitelného a obvinil ji ze zneužití památky parašutistů-atentáníků na Heydricha k propagaci svého politického názoru. „Chtěla druhým extrémem vyvážit Válkovou s tím jejím `za protektorátu se toho zas tolik nedělo`? Množství bláznů v této vládě je zjevně výrazně větší než malé,“ napsal.

O něco níže, v  diskuzi ke svému příspěvku, pak přidal ještě ostřejší vyjádření: „Napište sem někdo, prosím vás, že paní ministryně je kráva, at´ to nemusím psát já sám.“

Michaela Marksová zřejmě své pochybení později pochopila a  na svůj Facebook vyvěsila omluvu: „Pěkné odpoledne, i přes velký zájem o post k výročí atentátu na Heydricha, dovolte mi k tomu doplnit jednu věc. Za tím, že je potřeba připomínat si boj s fašismem i nacismem i oběť českých parašutistů si stojím. Stejně tak mě znepokujuje nárůst nacionalistických a ultrapravicových nálad v celé Evropě. Je ovšem pravda, že v takovýchto postech se logo ministerstva objevovat nemá a je to nevhodné, neboť se jedná o můj osobní názor. Promluvila jsem si o tom s týmem, který mi pomáhá s Facebookem a příště se takováto situace již nebude opakovat."

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…