Napoleon, Hitler a USA. Foldyna varuje české „vítače“, vsadili prý na špatnou kartu

31.05.2016 20:41

Poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD) se na sociální síti Facebook opřel do „vítačů americké vojenské kolony“. Přední představitele Aliance navíc varoval, aby se přestali přibližovat k Rusku. Napoleon i Hitler to zkusili a vylámali si na této zemi zuby, připomněl český zákonodárce, který především Spojené státy opakovaně kritizuje za počínání ve věci Kosova.

Napoleon, Hitler a USA. Foldyna varuje české „vítače“, vsadili prý na špatnou kartu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

Zástupce generálního tajemníka NATO Alexander Vershbow na nedávné konferenci v Praze poznamenal, že Aliance musí působit i na Východě. Na toto vyjádření upozornil deník Právo a poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD) k tomuto vyjádření přidal svůj úhel pohledu. „Pan zástupce generálního tajemníka asi podceňuje historii. Napoleon i Hitler zjistili, co je realita,“ napsal Foldyna.

Pozastavil se i nad kolonou americké armády projíždějící přes Česko. „Tak přemýšlím o smyslu kolony US army, kterou přivítali představitelé vlády, média se mohla nadšením přetrhnout, vítači vítali,“ poznamenal ve vyjádření na sociální síti Facebook.

Obratem připomněl článek 1 smlouvy NATO, v němž se praví, že se členské státy zavazují řešit případné mezinárodní spory mírovou cestou a nebudou se uchylovat k hrozbě silou, pakliže to nebude v souladu s mandátem OSN. Podle ustanovení článku 1 nesmí dojít k ohrožení míru.

„To už je všechno jinak?“ ptá se poslanec, který možná cestu americké kolony na společné cvičení sil NATO v Pobaltí považuje za hrozbu silou. Sluší se dodat, že vojenská cvičení konají i Rusko, Čína a další země světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…