Ne Okamura, ale Wagnerová. Ta představuje naději, naznačuje Šídlo

23.10.2012 11:14

Analytik Jindřich Šídlo nabízí v úterních Hospodářských novinách recept, jak v očích společnosti napravit pošramocený obraz politických stran. Českou politiku totiž již delší čas trápí nedostatek osobností, které by voliče přitáhly k volebním urnám. Voliči přitom opakovaně dávají najevo, že právě těm jsou ochotni naslouchat, jak ukazuje drtivé vítězství ústavní soudkyně Elišky Wagnerové v Senátu.

Ne Okamura, ale Wagnerová. Ta představuje naději, naznačuje Šídlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání Senátu

„Čímž nemyslím hned mediálního čaroděje Tomia Okamuru ... Kandidát Okamurova typu se prostě jednou za čas v tomhle druhu voleb objeví a zvítězí, obvykle ale v politice příliš dlouho nevydrží," píše komentátor a částečně srovnává Okamuru se senátorem Jiřím Čunkem.

Žádný Okamura nebo Čunek

I když dodává, že Čunek působí v politice již delší čas a jeho popularita na Vsetínsku má dlouhodobější charakter. Mimo jeho region však zájem o něj klesá. Podobně je tomu i u senátora Kubery z Teplic, který možná pronese nejvtipnější projev na kongresu ODS. Kde tedy komentátor vidí naději?

„Vůbec nejzajímavějším vítězem letošních senátních voleb je emeritní ústavní soudkyně Eliška Wagnerová, která v zeleném triku neměla v Brně konkurenci. Podobných osobností napočítáme v historii Senátu možná deset. Jistě se nehledají úplně snadno, ale fakt, že to s ní dokázali právě zelení, by měl inspirovat i ostatní," radí Šídlo. Voliči chtějí vážené osobnosti.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …