Nečas bere hlasy Peake i bez klubu. Hlasování o důvěře je nejčistší řešení

23.04.2012 19:04

Premiér Petr Nečas na tiskové konferenci po jednání špiček ODS. Jednoznačně potvrdil, že v pátek požádá Poslaneckou sněmovnu o důvěru vládě. Zdůraznil, že nikdy nenabízel Věcem veřejným funkce ve sněmovně za podporu vlády.

Nečas bere hlasy Peake i bez klubu. Hlasování o důvěře je nejčistší řešení
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Miroslav Kalousek, Petr Nečas, Karolína Peake

„Považujeme za nejdůležitější jasnou dohodu mezi ODS, TOP 09 a platformou Karolíny Peake nebo rychlou dohodu o předčasných volbách,“ prohlásil po jednání. „V pátek požádáme o důvěru Poslanecké sněmovny. Pokud by ji vláda nezískala, požádáme o rozpuštění sněmovny 3. května,“ slíbil premiér.

Klasnovou nechápu, řekl premiér

ODS podle něj také vyzve TOP 09 k tomu, aby někteří kandidáti do Senátu na podzim navrhly obě strany společně. „Je to institucionální spolupráce tří subjektů. Jeden z těchto subjektů zatím nesplňuje tyto podmínky,“ řekl o možném budoucím fungování vlády.

„Je to nejčistší řešení,“ vysvětlil Nečas žádost o důvěru poslanců. Zdůraznil, že hlavní změnou názoru je, že dostal od Peake deset jmen, která vládu podpoří. Jednoznačně popřel tvrzení Kateřiny Klasnové, že nabízel členům VV udržení funkcí ve sněmovně za podporu vládě. „Nechápu, jak může paní Klasnová mluvit o něčem, u čeho nebyla,“ podivil se.

„Úvaha o obsazení křesla ministra školství je předčasná,“ usmál se Nečas. S novým subjektem kolem Peake by byla podepsána nová koaliční smlouva, ale ta by byla v podstatě stejná, jako je ta současná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…