Nečas je pro změnu maturit: Raději to možná vymyslet znovu

12.06.2012 9:14

Podle některých poslanců by se měl od příštího roku projekt státních maturit úplně zastavit a navrhnout znovu. Důvodem jsou časté skandály a pochybení. Nápad má mezi straníky ODS mnoho příznivců včetně premiéra Petra Nečase. Zodpovědnost chtějí vrátit školám.

Nečas je pro změnu maturit: Raději to možná vymyslet znovu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

„Rozhodl jsem se, že budu iniciovat zrušení státních maturit, a to bez náhrady. Už se na to nemohu dívat ani den navíc,“ zmínil se pro ParlamentníListy.cz poslanec Boris Šťastný (ODS) a dodal: „Odmítám, aby byli nadále děti a jejich rodiče stresováni a nevratně ovlivňovány osudy lidí státní zlovůlí.“

Petr Nečas se ale nechce unáhlit. „Analyzujeme průběh zkoušek. Pokud ministerstvo usoudí, že nedostatky jsou systémově špatně, bude lepší maturity zrušit a připravit úplně nový projekt. Státní zkoušku bychom ale mít měli,“ cituje Nečase server iDnes.cz.

Premiér dále poukázal, že musí vyhodnotit finanční dopady. Přípravy a dva roky projektu státních maturit totiž už stály jeden a půl miliardy. „Potřebujeme nějakou formu celostátní zkoušky, abychom zajistili nepodkročitelný standard maturitního vzdělání,“ dodává.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …