Nečas okřikoval novináře. Pak uvedl, že Zeman nekouše

05.02.2013 13:48

Premiér Petr Nečas vystoupil před novináři na tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně. Nejprve s ministrem školství Petrem Fialou představoval reformu školství a důrazně okřikoval novináře, které místo vzdělávacího systému zajímala aktuální politika. Nakonec se však rozhodl na tyto dotazy odpovídat, takže se žurnalisté mimo jiné dozvěděli, že nově zvolený prezident Miloš Zeman nekouše.

Nečas okřikoval novináře. Pak uvedl, že Zeman nekouše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Premiér Petr Nečas uspořádal v Poslanecké sněmovně tiskovou konferenci, na které s ministrem školství Petrem Fialou představovali reformu školství. Zde ujišťoval, že je nezbytné, aby naše ekonomika  byla založena na kvalitních lidech.

Novináři se během tiskové konference několikrát pokusili zeptat premiéra na záležitosti týkající se aktuálního politického dění. Premiér vždy odmítl na tyto otázky odpovídat, nejprve úsečným „Další dotaz, prosím,“ a naposledy velmi ostře a důrazně. „Žádám, aby novináři počkali s jinými dotazy, než skončí tisková konference ministra školství. Potom Vám veškeré dotazy rád odpovím,“ zvýšil premiér na novináře hlas.

Když začala jeho „privátní“ část tiskové konference, odpověděl v dotazu na podvečerní schůzku se zvoleným prezidentem Milošem Zemanem. „Miloš Zeman nekouše,“ vyjádřil premiér naději.

Na následující otázku, zda si portrét nového prezidenta dá do své pracovny, premiér uvedl, že „ u nás není žádný předpis, takže není důvod to uvádět do praxe.Já ale považuji za vhodné mít ve své pracovně podobiznu prezidenta,“ ujistil Nečas. Když byl poté tázán, zda má nějaká témata, která by chtěl s prezidentem probrat, uvedl že „jsou témata, která chci probrat, ale nebudu je panu prezidentovi vzkazovat přes média.“

Další otázka směřovala k novinovým informacím, které vypočítávaly škody způsobené rozpočtu díky chybám v regulaci fotovoltaiky. „Považujeme tuto záležitost za velmi důležitou. Snad dochází i novinářské veřejnosti, že byly správné změny, které na Energetickém regulačním úřadě proběhly,“ uvedl Nečas. Pak dodal, že situaci začala řešit až jeho vláda, zatímco její předchůdci s tím nic nedělali. „Budeme to řešit, budeme hledat způsob, jak co nejvíce utlumit vliv této deformace na ceny elektrické energie,“ slíbil premiér.  

Další otázka směřovala k novinové informaci, že bývalý ministr obrany Alexander Vondra má usednout do dozorčí rady Českého aeroholdingu. Premiér v odpovědi pouze stručně uvedl, že „příslušným úřadem je ministerstvo financí“.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“

11:05 Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“

Ani pokud jde o fast food, není situace v ČR a v okolních státech stejná. McDonald's platí za meziná…