Neodvolatelnost Kalouska už nelze udržet, upozorňuje Sobotka

08.07.2012 11:36

Předseda opoziční ČSSD Bohuslav Sobotka opět požaduje odvolání ministra financí Miroslava Kalouska kvůli kauze CASA. Tentokrát kvůli Kalouskovu výroku, že by se detektiv měl zastřelit.

Neodvolatelnost Kalouska už nelze udržet, upozorňuje Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

„Pokud náhodou nejde o zcela nový styl politiky Nečasovy vlády vůči orgánům činným v trestním řízení, spojený s nástupem nového ministra spravedlnosti Blažka, měl by se premiér Nečas od nových a zcela nepřijatelných výroků svého neodvolatelného ministra financí distancovat a přehodnotit svůj dosavadní smířlivý a tolerantní postoj,“ říká Sobotka.

Předseda sociální demokracie považuje za neuvěřitelné, že je možné, aby jakýkoli člen vlády zasahoval do postupu orgánů činných v trestním řízení. Zvlášť když byl u schvalování vyšetřovaného obchodu minulé vlády.

„ČSSD trvá na svém stanovisku, že podobný způsob chování člena vlády do civilizovaných poměrů demokratického právního státu nepatří a požaduje odchod ministra financí z vlády. Věříme, že v tomto požadavku máme na své straně mínění většiny občanů,“ prohlásil Sobotka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…