Nigelu Faragovi celý den nadávali v europarlamentu, on pak pohovořil pro dánskou televizi. A vyřídil si účty úplně se všemi

29.06.2016 11:54

Tvář kampaně za vystoupení Velké Británie z Evropské unie Nigel Farage se i nadále veřejně vyjadřuje o EU, která se podle něj již brzy rozpadne. Prvně se vysmál poslancům v Evropském parlamentu a pak dal krátký rozhovor dánské televizi. „Teď by řada mohla dojít na Dánsko, poté zřejmě Nizozemsko a hned za nimi by mohlo vystoupit Švédsko.“

Nigelu Faragovi celý den nadávali v europarlamentu, on pak pohovořil pro dánskou televizi. A vyřídil si účty úplně se všemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na konferenci Akce D.O.S.T. vystoupil i europoslanec Nigel Farage

Lídr politické strany UKIP Nigel Farage se při rozhovoru s dánskou televizí rozhodl okomentovat možný budoucí vývoj Evropské unie. Prohlásil, že je tato instituce odsouzena k záhubě, údajně je již dokonce „mrtvá“. Farage je přesvědčen, že referenda i v dalších členských státech budou následovat.

„Evropská unie je mrtvá, už to nepůjde dál, je konec. Evropská unie je v koncích. Nefunguje to,“ zdůraznil Farage. „My jsme pouze byli poctěni tím, že jsme měli šanci členství odmítnout jako první,“ dodal.

„Na řadě by mohlo být Dánsko, mluvili bychom tedy o možném ‚dexitu‘. Poté by řada podle mého přišla na Nizozemsko, takže ‚nexit‘. Třetí by pak mohlo být Švédsko, tam bychom pak, předpokládám, mluvili o ‚sexitu‘,“ prohlásil Farage před pobavenými novináři.

Ještě před tímto krátkým rozhovorem, který britský politik poskytl dánské televizi, vystoupil Farage se svým projevem v Evropském parlamentu, kde – soudě podle zvuků vyluzovaných jednotlivými delegáty – nebyl úplně nejvřeleji přivítán. Se svou zjevnou nepopularitou si ovšem těžkou hlavu rozhodně nedělal a naopak se rozhodl ještě „přisypat sůl do ran“ evropským delegátům.

„Není to úsměvné? Když jsem před sedmnácti lety přišel s myšlenkou dostat Velkou Británii ven z Evropské unie, všichni jste se mi smáli. Teď už ovšem úsměvy na vašich tvářích nevidím,“ prohlásil do zvuku bučení evropských poslanců.

„Ano, uvědomuji si, že prakticky ani jeden ze zde přítomných lidí nikdy neměl opravdové zaměstnání, nepracoval v obchodní sféře a zcela určitě nikdy nevytvořil jediné pracovní místo. Přesto se mě pokuste vyslechnout, jen poslouchejte,“ pokračoval Farage, z jehož projevu bylo patrné, že na tento moment opravdu dlouho čekal.

„Jestliže se nyní postavíte na hlavu a odmítnete s námi uzavřít oboustranně výhodnou obchodní smlouvu, můžu vás ujistit o tom, že následky takové politiky budou mnohem horší pro vás než pro nás,“ dokončil Farage svůj projev.

Po Faragově projevu se ujal slova i Jean-Claude Juncker, který řekl, že „si vždy názorové výměny s Nigelem Faragem užíval. Máme podobný smysl pro humor. Vy jste smysl pro humor míval, já ho, doufám, pořád mám. Už se zde ovšem nebudeme potkávat, nebude docházet k těmto názorovým výměnám, to je mi líto“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…