Nový šéf věznic chce odsouzené více vzdělávat

08.04.2014 20:41

Pavel Ondrášek, stávající pověřený ředitel Vězeňské služby, hodlá zeštíhlit své generální ředitelství, stejně tak hodlá stabilizovat sbor a plánuje snižovat recidivu vězňů. Nejen o tom informovala Česká televize. Ondráškův předchůdce ve funkci Petr Dohnal půjde na schůzku s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD).

Nový šéf věznic chce odsouzené více vzdělávat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dveře cely, ilustrační foto

Nový pověřený generální ředitel Vězeňské služby Pavel Ondrášek chce zeštíhlit generální ředitelství. V praxi to bude znamenat propuštění několika desítek lidí. Pokud by ale měl být vyhozen skutečný odborník, bude mu nabídnuto uplatnění v rámci Vězeňské služby. Stejně tak chce odbourávat byrokracii. Plánuje navíc pokračovat ve výchově a vzdělávání odsouzených, aby se do věznice vraceli co možná nejméně, nejlépe vůbec. Dále je třeba stabilizovat sbor Vězeňské služby.

„Pouze stabilizovaný a jednotný sbor může obstát v náročných úkolech, které bude reforma vězeňství vyžadovat," uvedl Ondrášek. Ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) k tomu požaduje i odstranění duplicitních činností ve vězeňství. „Já jsem dnes vyjádřila podporu novému řediteli a naději, že reformu, která jistě nebude snadná, provede dobrým způsobem," uvedla Válková.

Exředitel Dohnal půjde na schůzku s premiérem Sobotkou

Ve věci odvolání Ondráškova předchůdce ve funkci Petra Dohnala má ministryně plnou podporu svých kolegů z poslaneckého klubu. Dohnal se naproti tomu ještě setká s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou, který si chce vyslechnout jeho názor na své odvolání.

Ministryně Válková vytkla Dohnalovi např. nedostatky v oblasti zadávání veřejných zakázek ve vězeňství. Tyto nedostatky prý odhalila nedávná kontrola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…