Občan navrhl Bělobrádkovi zákaz islámu. Ten takto reagoval

12.01.2015 9:53

Z PROFILŮ Krátce po půlnoci na dnešek se šéf lidovců Pavel Bělobrádek rozhodl odpovědět na několik otázek čtenářů, které mu položili na jeho profilu na serveru ParlamentníListy.cz. Prakticky všechny dotazy se v reakci na události v Paříži týkaly problematiky islámu a islámských radikálů.

Občan navrhl Bělobrádkovi zákaz islámu. Ten takto reagoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

Anketa

"Řekl bych jim: Pokud nedokážete přijmout pravidla hostitelské země (...), vraťte se domů do své původní vlasti." Tak by Miloš Zeman řešil otázku problémových muslimů. Souhlasíte s ním?

99%
1%
hlasovalo: 33673 lidí

První otázka, na kterou dnes v noci Bělobrádek odpověděl, se týkala toho, co hodlá udělat pro ochranu českých občanů před hrozbou islámu. „Musíme být důslední ve vymáhání ústavy, která obsahuje i listinu práv a svobod  i dalších zákonů. Kdo je porušuje a vybízí k tomu, má být stíhán, vyhoštěn nebo nevpuštěn,“ reagoval politik.

Zakažme islám na základě odborného posudku

Bělobrádek se také zabýval návrhem jednoho ze čtenářů, který navrhoval zpracovat na islám a na korán odborný posudek. Předpokládá, že odborník by zjistil, že islám a korán odporují zákonu, a díky tomu by byl islám u nás zakázán. Kdo by toto náboženství chtěl u nás i nadále vyznávat, musel by ČR opustit a vzdát se občanství. A kdokoli, kdo by na území ČR islám praktikoval, by mohl být uvězněn nebo deportován.

Bělobrádek souhlasí s tím, že je nutné dodržovat zákony. Je ale proti zákazu islámu. „I ve Starém zákoně jsou pasáže, které by fanatik mohl vykládat jako pokyn k vraždění, otroctví apod.,“ argumentuje Bělobrádek. Podle něho jde o výklad. „Kdo ho vykládá, šíří tento výklad a nabádá k potlačení svobod a demokracie, musí být stíhán, popřípadě vyhoštěn či nevpuštěn,“ uvedl s tím, že náboženský text není manuál na život. „Stejně jako báseň není popis reality. Bohužel doslovný výklad vede často k tragédiím,“ poznamenal Bělobrádek. Věznit lidi nebo je vyhošťovat jen proto, že praktikují islám, prý ale rozhodně nejde.

Unesené Češky? I kdybych věděl, nic bych neřekl

Šéf lidovců odpověděl i na to, zda neví, co je s dvěma mladými Češkami, které byly předloni na jaře uneseny na pomezí Pákistánu a Afghánistánu. Čtenář se dočkal velmi stručné odpovědi: „I kdybych věděl, nemohl bych odpovědět.“

Čtenář, který se podepsal jako „Toman“ vyjádřil přesvědčení, že Bělobrádek při své návštěvě USA „dostal noty“, jak se má k případnému teroristickému útoku vyjádřit. „Nebo bude nutná Vaše osobní návštěva americké ambasády, kde budete poučen, jak na veřejnosti k tomuto tématu vystupovat?“ zeptal se čtenář. Politik odpověděl, že „kdyby noty dostával v USA, tak to všude netroubí do světa, ale jel by tam tajně“. Přiznal, že na ambasádě USA už dlouho nebyl.

Teď se to prý dělá jinak. „Přímo čipem do mozku a satelitem dostávám přímo pokyny, ale teď už pro americké imperialisty nedělám, dělám pro jiné mocnosti, prozradím jen, že jsou z jiné planety a Američané tají jejich existenci už od 50. let, ač o nich vědí. A vás sledují už roky! :-D,“ dodal v lehké ironické nadsázce Pavel Bělobrádek.

Celé znění otázek a odpovědí najdete zde

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…