Objevují se další závažné informace k vraždě dvou seniorů muslimským přistěhovalcem. Je to síla

07.07.2017 9:15

Po téměř třiceti letech v Rakousku se zradikalizoval čtyřiapadesátiletý tuniský přistěhovalec Mohamed H. a spáchal velmi ohavný zločin. Nyní se ukazuje, že policie mohla všemu zabránit.

Objevují se další závažné informace k vraždě dvou seniorů muslimským přistěhovalcem. Je to síla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Muslimové proti terorismu. Předtím se několik muslimů zúčastnilo křesťanské bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně

Mohammed H. žil v Rakousku již od roku 1989, tedy více než půlku svého života. Ale ani tak dlouhá doba nestačila, aby se integroval do většinové společnosti. Redakce serveru ParlamentníListy.cz včera informovala o brutální vraždě, které se Tunisan dopustil před několika dny. Vytipoval si dva seniory ve věku pětaosmdesát a sedmaosmdesát let a po jejich úkladné vraždě navíc zapálil celý dům.

Podle vyšetřovatelů stála za promyšlenou vraždou, při které své oběti škrtil a bodal nožem, jeho nenávist vůči Svobodné straně Rakouska (FPÖ). Mohammed H. byl před pěti lety jedním z úředníků z této strany obviněn z týrání zvířat a minimálně od té doby stranu obviňoval ze všech svých nezdarů. Mimo jiné také ze snížení svého minimálního příjmu. Dva výše zmíněné seniory si vybral proto, že jejich syn byl členem FPÖ.

Deník Kronen Zeitung nyní přináší další poznatky k případu, jež nasvědčují tomu, že úřady mohly celému neštěstí předejít. A to díky všímavosti rakouské rodiny, která žila ve čtvrti Urfahr v Linzi několik let v těsném sousedství. „Prvního července 2015 jsem oslovil úřady se svojí domněnkou, že by mohl být Mohammed H. ‚spícím agentem‘ Islámského státu. Ale úřady na moji poznámku vůbec nereagovaly,“ zlobí se soused.

„Nakupoval jsem dříve v bio obchodě jeho budoucí manželky. Krátce poté, co jej potkala, začala se zahalovat. Sledoval jsem Mohammeda H. den za dnem a všiml jsem si změny, která se s ním udála. Nechal si po mnoha letech narůst dlouhé vousy a nosil kaftan. V roce 2014, kdy začal Islámský stát rekrutovat dobrovolníky ze všech koutů světa, najednou zmizel pryč. Když se někdy v létě následujícího roku opět objevil, byl najednou čistě oholený a nosil zase oblečení západního střihu,“ říká soused.

Nejmenovaný soused si také povšiml, že se změnilo Mohammedovo chování. „Když jste se na něj náhodou podívali, choval se agresivně. Myslel si, že jej pronásledujete nebo co,“ dodává soused. Úřady se sice jeho podezřením zabývaly, ale bohužel pro seniorský pár a celou jejich rodinu označily Mohammeda za neškodného. Přitom ani ostatní sousedé nehodnotí tuniského přistěhovalce, který žil v Linzi společně se svojí manželkou a dcerou 23 let, nijak pozitivně. „Radši jsme se mu klidili z cesty,“ říká další soused.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…