Poznali se na kurzech němčiny, byla svatba, ale potom... Drsný příběh z řad uprchlíků

03.07.2017 13:21

Rakousko v posledních několika málo dnech opět čelilo zvýšené trestné činnosti migrantů ze zemí Blízkého východu. Afghánský migrant pobodal svoji manželku a syrský migrant byl zase odsouzen za opakované znásilnění své manželky.

Poznali se na kurzech němčiny, byla svatba, ale potom... Drsný příběh z řad uprchlíků
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Praní prádla probíhá přímo na ulici

Oba spáchané trestné činy opět vyděsily rakouskou veřejnost svojí nezměrnou brutalitou. K mnohačetnému pobodání došlo včera v uprchlickém táboře v Freistadtu. Sedmatřicetiletý Afghánec pobodal svoji o osm let mladší manželku, se kterou má čtyři děti, a navíc jí uštědřil několik řezných ran do oblasti hlavy. Následně ještě hrozil, že po místnosti rozlije kanystr s benzínem a celou rodinu upálí.

Muž sice veškerá obvinění odmítl, ale přesto byl okamžitě zatčen a převezen do věznice v Linci. Jeho těžce zraněná žena je mezitím v péči lékařů, kteří bojují o její život. Příliš v rukavičkách si nepočínal se svou nezletilou manželkou ani devatenáctiletý migrant ze Sýrie. V lednu letošního roku se s ní nejprve pohádal a poté ji hned dvakrát nelítostně znásilnil. Okresní soud ve Feldkirchu jej poslal na dva roky do vězení.

Navíc musí devatenáctiletý násilník ze Sýrie vyplatit své ženě za traumatizující zkušenost 3000 eur. Bezprostředně před znásilněním totiž svoji mladou manželku Syřan srazil k zemi, kde do ní navíc kopal jako smyslů zbavený. Mladistvému pachateli může být za tento prohřešek udělen trest až do výše deseti let.

Soud vysvětlil vynesení tak nízkého rozsudku tím, že muž byl až doposud bezúhonný a ke spáchání trestného činu se ihned přiznal. V současné době již spolu oběť a její trýznitel nežijí. Nicméně i po znásilnění žili pestrým sexuálním životem a nezletilá manželka přišla se svým „milujícím“ manželem do jiného stavu. Jak bylo řečeno před soudem, potomek by se měl narodit letos v prosinci.

Po dokonání svého ohavného činu syrský násilník svoji choť ještě zamkl v pokoji. O šest dní později svoji manželku opět napadl. Dusil ji a tlačil ke zdi pro podezření, že je mu nevěrná s jiným mužem. Do Rakouska přišel mladý Syřan v rámci migrační vlny v prosinci 2015. O pět měsíců později potkal na kurzech německého jazyka svoji vyvolenou a v říjnu se slavila svatba. Jak ale ukazuje soudní líčení, rodinná idylka příliš dlouho netrvala.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…