Od roku 2005 jste podporovala diskriminaci gayů a leseb, obořil se poslanec na Merkelovou

30.06.2017 12:43

Server německého deníku Bild oznámil, že německý Spolkový sněm schválil zákon o manželství homosexuálních párů i s možností adopce dítěte. Zákon ležel v zákonodárném sboru dlouho, vládní CDU-CSU německé kancléřky Angely Merkelové na zákon odmítala přistoupit. Sociální demokraté se však rozhodli zákon před volbami prosadit třeba i proti vůli koaličního partnera.

Od roku 2005 jste podporovala diskriminaci gayů a leseb, obořil se poslanec na Merkelovou
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

Německý Spolkový sněm schválil zákon, podle něhož bude možné uzavřít manželství i homosexuálním párům, včetně adopce dětí.  Vládní CDU/CSU byla dlouhá léta proti schválení takového zákona. Konzervativně smýšlející politici této strany zákon odmítali podpořit. Sociální demokraté, kteří ještě stále vládnou s CDU-CSU v koalici, se rozhodli že zákon těsně před volbami prosadí. Třeba i proti vůli koaličního partnera.

Celý článek v němčině naleznete ZDE.

Pro zákon hlasovali němečtí sociální demokraté, zelení a němečtí postkomunisté z Die Linke. Poslanci CDU-CSU se dohodli na volném hlasování. Merkelová své kolegy nechala hlasovat podle jejich svědomí. 75 jejích kolegů hlasovalo pro přijetí zákona. Sama kancléřka hlasovala proti zákonu. Zákon podpořilo celkem 393 poslanců. Proti bylo 226. Čtyři poslanci se zdrželi hlasování.

Před hlasováním sice proběhla debata, ale byla jen velmi krátká a poměrně věcná. Jen poslanec Johannes Kahrs ze sociální demokracie debatu využil k tvrdému útoku na Merkelovou. „Od roku 2005 jste podporovala diskriminaci gayů a leseb,“ křičel poslanec u mikrofonu na kancléřku. „Díky za nic!“ rýpl si do kancléřky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…