Odchod Vondry? Je to pro mne tragédie, říká Schwarzenberg

28.11.2012 17:39

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg lituje odchodu Alexandra Vondry z postu šéfa ministerstva obrany. Kandidát na prezidenta má za to, že jeho dlouholetý kamarád Vondra měl obrovské pracovní nasazení a pro zemi udělal mnoho dobrého. Rozhovor přinesl server Lidovky.cz.

Odchod Vondry? Je to pro mne tragédie, říká Schwarzenberg
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezidentskou kandidaturu Karla Schwarzenberga přišla podpořit řada známých osobností

„Je mi to velice líto, poněvadž se známe a jsme přáteli asi čtvrt století. A považuji to za velkou ztrátu pro českou zemi, že odchází z politiky, neboť měl opravdu výjimečné znalosti v zahraničně-bezpečnostní politice a pracoval s plným nasazením,“ komentuje Schwarzenberg v rozhovoru.

Doslova je Vondrova rezignace pro ministra zahraničí tragédií. „Je to opravdu smutné pro nás všechny. Já vím, že mu spousta lidí vyčítalo, že nebyl oblíbený. Ale byl opravdu výborný ministr. Je to také osobní tragédií pro něho, poněvadž on tou politikou žil,“ myslí si Schwarzenberg.

Předseda TOP 09 uznává, že mezi Vondrou a ministrem financí Miroslavem Kalouskem byly velké neshody a vzájemně na sebe oba politici útočili. „Takže bych řekl, že jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. To je jedna věc. Druhá věc je můj osobní vztah k němu. Jsem kmotr jeho syna, rozumíte,“ vysvětlil svůj postoj Schwarzenberg.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

10:21 Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

Staří, v ekonomických problémech, nevzdělaní. Takoví jsou dle společného projektu agentury STEM a Če…