Odveta za shození ruského letadla na Sinaji: Terorista zabit policií

09.11.2015 13:33

Egyptští policisté v Káhiře dopadli a zabili jednoho z vůdců egyptské odnože Islámského státu. Oznámilo to dnes egyptské ministerstvo vnitra. Právě tato organizace se přihlásila k útoku na ruské letadlo, které spadlo 31. října na Sinaji a v jehož troskách zahynulo 224 lidí.

Odveta za shození ruského letadla na Sinaji: Terorista zabit policií
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

Podle ministerstva vnitra se policistům podařilo dopadnout Ašrava Alího Hasanajna Gharáblího. Jde údajně o „jednoho z nejnebezpečnějších teroristů“ místní buňky IS. Zabit byl prý při honičce s policisty, kteří se ho snažili zatknout.

IS bojuje hlavně v Sýrii a Iráku, ale své buňky má v dalších zemích včetně Egypta. Hned po pádu letadla se přihlásil k útoku na ně, avšak ničím to nedoložil. Egypt zatím příčinu havárie oficiálně neoznámil, ale stále větší množství zemí se kloní k tomu, že na palubě byla bomba.

Egypt to odmítá jako předčasnou spekulaci a bojuje o zachování své důvěryhodnosti, aby nepřišel o tisíce zahraničních turistů. Británie a Rusko od minulého týdne evakuují své občany z Egypta za mimořádných bezpečnostních opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …