Rusové, bojíte se létat do Egypta? Pojeďte na dovolenou k nám, láká gubernátor Krymu

07.11.2015 19:21

Krym, který loni v březnu zabralo Rusko Ukrajině, "je připraven stát se alternativou egyptských letovisek". Prohlásil to dnes šéf anektovaného poloostrova Sergej Aksjonov. Současně nařídil úřadům postarat se o to, aby ubytování ruských turistů na Krymu "nezaostávalo cenou a kvalitou za rekreací v Egyptě a v Turecku".

Rusové, bojíte se létat do Egypta? Pojeďte na dovolenou k nám, láká gubernátor Krymu
Foto: rozhlas.cz
Popisek: Krym - Artěk

"Není vůbec jasné, jak krymská Jalta, kde se v lednu průměrná teplota pohybuje jen čtyři stupně nad nulou, dokáže soupeřit s egyptským letoviskem Šarm aš-Šajch (s průměrnou lednovou teplotou 20 stupňů Celsia)," poznamenal server Newsru.com.

Po připojení Krymu k Rusku počet turistů během sezony, která na poloostrově trvá jen přes letní měsíce, výrazně klesl. Podle ruských médií Krym se zanedbanou a zchátralou infrastrukturou notně zaostává za nabídkou jiného černomořského letoviska Soči, kde se mohutně investovalo kvůli loňské zimní olympiádě.

Místní podniky jsou prý s to postarat se o turisty

Nyní však ruské úřady na pokyn prezidenta Vladimira Putina zakázaly létat do Egypta, než se objasní tragédie pádu ruského letadla s 224 oběťmi. Kromě návratu asi 80.000 ruských turistů od Rudého moře je nutné také vyřešit problém s přibližně 140.000 již zakoupenými zájezdy do Egypta. Asi čtvrtina těchto klientů je podle vládního protikrizového štábu ochotna změnit destinaci.

"Až dosud není známo o nikom, kdo by místo zrušené dovolené v Egyptě chtěl odpočívat na Krymu," poznamenal server Newsru.com. Naprosté většině klientů nabízejí cestovní kanceláře místo Egypta dovolenou v Turecku, popřípadě na Kypru.

Nicméně krymský ministr lázeňství a turistiky Sergej Strelbickij ohlásil Aksjonovovi, že místní podniky jsou s to postarat se o turisty, kteří dají přednost Krymu. "Jižní pobřeží Krymu se díky suchému subtropickému klimatu optimálně hodí pro podzimní odpočinek, celkové ozdravení i prevenci a léčbu řady onemocnění," prohlásil s tím, že na poloostrově je 262 hotelů a sanatorií, jakož i 37 krytých bazénů. A v některých hotelech prý již dokonce funguje obsluha typu "all inclusive".

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…