Okamurova petice za referendum o vystoupení z EU raketově roste. Tisíce podpisů denně

25.09.2015 10:15

Petici za referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie podepsalo do dnešního rána 57 519 lidí. Petici iniciovalo hnutí SPD, které vede poslanec Tomio Okamura, v reakci na přehlasování ČR většinou států EU ohledně kvót na přijímání uprchlíků. Kvůli tomuto přehlasování bude muset naše země povinně přijmout zhruba tři tisíce migrantů.

Okamurova petice za referendum o vystoupení z EU raketově roste. Tisíce podpisů denně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Na webových stránkách petice se nahromadily téměř tři tisíce komentářů. Například „Držím nám palce za správnou Věc, která je především konána srdcem a přesvědčením za zdravou Českou republiku a její zachování pro naši budoucí generaci...věřme Našííí pravdě !!!“

Jiný diskutující přirovnal rozhodnutí většiny evropských ministrů vnitra o tom, že ČR bude muset přijmout tři tisícovky uprchlíků, k mnichovskému diktátu v roce 1938 nebo k potlačení tzv. Pražského jara v roce 1968. „MY už zase jen přihlížet nehodláme!“ napsal odhodlaně.

Objevily se ale pesimistické názory: „Podpisy v internetové petici jsou fajn věc, ale jsou jinak úplně na hovno,“ neskrýval diskutující svou skepsi. „Nikdo z politiků se nějakou peticí vůbec nebude zabývat. Budou si dál dělat, co chcou,“ přidal se další.

Objevil se i příspěvek, který poukázal na údajné pravopisné chyby v textu petice: „Kdyby se vlastenec Okamura nejprve naučil pořádně česky, když už sepisuje nějakou petici,“ napsal diskutující, který se podepsal jako Pavel.

Jeden z příspěvků dokonce zatoužil po předlistopadovém režimu. „Ano podepsal jsem se pod tuto petici, protože jsem mladý a už teď vím, že nás Evropa zatlačuje! Já chci zpět komunisty!“

Schválení povinných kvót pro přerozdělení imigrantů Evropskou unii je podle zakladatelů petice zásadní porušení suverenity a nezávislosti České republiky. Jde prý o akt srovnatelný s březnem 1939 a srpnem 1968. "Po tomto násilí k právům naší země bude následovat útok na demokratická práva a svobodu občanů. Půjde především o znemožnění referenda jako projevu vůle občanů. Je dnes zřejmé, že probíhá cílená destrukce českého státu," uvádí hnutí.

Hnutí Svoboda a přímá demokracie již letos v létě třikrát prosazovalo v Parlamentu referendum a jednání o vystoupení z Evropské unie.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…