ParlamentníListy.cz jsou svinstvo, uvedl profesor Martin C. Putna

26.11.2015 11:31

Literární historik profesor Martin Putna ve svém projevu sedmnáctého listopadu před Pražským hradem hovořil o tom, že se česká společnost fašizuje, čímž mu připomíná Československo na podzim 1938. V rozhovoru pro Svobodné fórum Putna věští, že pokud to tak bude pokračovat dál, příštím českým prezidentem by se klidně mohl stát Martin Konvička, bojovník proti islámu, který aktuálně čelí obvinění z šíření nenávisti.

ParlamentníListy.cz jsou svinstvo, uvedl profesor Martin C. Putna
Foto: Daniela Černá
Popisek: Martin C. Putna

Počátky současných tendencí v české společnosti sahají dle Putny do devadesátých let, kdy se Václav Klaus a Vladimír Železný dohodli, že zesměšní Václava Havla. Mezi lety 1995 a 1996 tak prý televize Nova do svého programu zařadila pravidelné urážení našeho prvního porevolučního prezidenta, jehož smyslem bylo srazit základní morální autoritu, která tehdy v Čechách existovala. To se také dle Putny po několika letech podařilo a část společnosti přistoupila na to, že Havel je směšný pomatený stařík, jehož slova žádnou váhu nemají. „Jakmile se stalo možným toto, pak bylo možné i zvolení Klause. A když bylo možné zvolení Klause, bylo možné i zvolení Zemana. To znamená: Příště může být českým prezidentem klidně Martin Konvička,“ věští historik.

V příštích prezidentských volbách proti sobě dle Putny stane tábor proruských sympatizantů a příznivci Evropy. Zatímco však „populisté, xenofobové, fašisté, komunisté a ruští agenti vědí, koho mají volit, a budou ho volit vždycky a za všech okolností“, evropská strana tápe. „Není tady ani spojující osobnost, ani spojující politické hnutí, česká demokratická společnost je roztříštěná, bezradná a obrácená k minulosti. To se může projevit tím, že až budou příští prezidentské volby, tak opět bude nějakých pět, deset, patnáct lidí, kteří si budou říkat: ‚No proč ne já? Já bych také mohl.‘ A dopadne to jako minule,“ obává se Putna.

Celý rozhovor k přečtení ZDE

Historik předpokládá, že ta část české společnosti, která se fašizuje, bude do budoucna slyšet stále více – i kvůli posvěcení z Hradu. „Velká část lidí je prostě jen zmatená, nedokáže se vyznat na internetu v tom, kdo je kdo, nenapadne je, za čím vším se skrývá ruská propaganda, je tu spousta svinstva typu Parlamentní listy…“ obul se Putna do serveru s tím, že „těm všem se daří vyvolávat dojem, že Rusko nám přece pomůže bojovat proti islámskému fundamentalismu, čímž zároveň pomáhají zapomenout na válku na Ukrajině“.

To je však dle jeho soudu špatně. „Ustoupit od sankcí by byla naprostá tragédie. Putin je jako Siréna, která zpívá lákavou píseň, abychom připluli trochu blíže k ní. Jeho strategií je výměna Ukrajiny a lidských práv v Rusku za pomoc s islamisty. Pokud na toto Západ přistoupí, tak jsme nejen ztratili Ukrajinu, ale ztratili jsme všechno,“ varuje Putna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …