Paroubek: Nekandiduji

13.09.2013 13:36

Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek nepůjde do předčasných voleb. Podle něj by šlo akorát o předstírání hry na demokracii, a to odmítá. Vysvětluje to i tak, že jeho strana byla v některých médiích opomíjena.

Paroubek: Nekandiduji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

„Od počátku existence strany LEV 21, tedy od závěru roku 2011, byl pro tuto stranu vlastně neřešitelný problém se dostat do veřejnoprávní televize ČT. Pro ČT jsme prostě nebyli se dvěma poslanci a bez poslaneckého klubu parlamentní stranou. V závěru předchozího volebního období nově vzniklá strana TOP 09 se čtyřmi poslanci a bez poslaneckého klubu dostávala ale v ČT prostor jako zavedené, tzv. demokratické parlamentní politické strany,“ vysvětluje Jiří Paroubek na svém webu Vaševěc.cz.

Celé prohlášení Jiřího Paroubka ZDE

Svoji stranu ale podporuje. „Bez možnosti dostat se do veřejnoprávních médií, do řady médií soukromých (média vydavatelství Práva, MF Dnes a HN) a s velmi omezenými prostředky finančními, nemá moje osobní účast ve volbách do sněmovny smysl. Nicméně strana LEV 21 má dobře připravené kandidátky, bylo by škoda, aby lidé na nich umístění nezískali cennou zkušenost s vedením volební kampaně,“ dodává Paroubek.

Obecně ho však i zklamala „hra na demokracii“, za níž volby považuje. „Ani říjnové sněmovní volby stávající společenský marasmus v zemi nevyřeší. Politika není totiž jen o vytváření parlamentních většin, ale mimo jiné také o schopnosti vládnout. Pravice tuto schopnost neprojevila," míní Paroubek.

"Obávám se, že půl roku po volbách bude i vláda vedená ČSSD v podobné situaci, jako byla ta předchozí Nečasova. Rád bych se v tomto svém odhadu mýlil. To jsou zhruba důvody, pro které jsem se rozhodl nekandidovat v těchto sněmovních volbách. Co přinese budoucnost, to se teprve uvidí," uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…