Paroubek se jde živit prací

30.09.2013 10:12

Bývalý premiér a exšéf sociální demokracie Jiří Paroubek (LEV 21) se rozhodl v předčasných volbách do sněmovny nekandidovat. Nemůže tedy počítat s platem poslance a musí si najít jiné živobytí. Expremiér už ale má plán.

Paroubek se jde živit prací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Jiří Paroubek deníku Blesk prozradil své pracovní plány do budoucna. V nejbližší době chce spolupracovat se synem Jiřím, který má živnostenský list na maloobchod a činnost v oblasti informačních technologií. "Musela by přijít nějaká opravdu lákavá manažerská nabídka, abych nechtěl dělat sám na sebe, a nic dost zajímavého nepřišlo," sdělil exposlanec deníku.

Podnikatelský záměr ale prozradit nechtěl. V záloze má ovšem i další plány. "Rád bych předal své zkušenosti ze státní správy, třeba formou přednášek na nějaké univerzitě,"  řekl.

Zálusk na evropské volby

A ani politiku rozhodně neopouští. "Chci podpořit LEV 21 na jaře ve volbách do Evropského parlamentu. Přátelé si myslí, že bych měl kandidovat, tak uvidíme," naznačil.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Jak Blesk připomíná, s podnikáním má Paroubek zkušenosti z devadesátých let. Před revolucí pracoval v podniku Restaurace a jídelny, mimo jiné jako hlavní ekonom. Od roku 1998 startovala jeho politická kariéra, od náměstka pražského primátora za ČSSD se propracoval přes post místopředsedy strany až k funkci ministerského předsedy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…