Po volbách už bude pozdě. Němcová znovu varovala před minulostí Babiše

16.10.2013 17:44

V dalším díle Dvaceti minut Radiožurnálu se moderátor Jan Pokorný věnoval Miroslavě Němcové, která vede kandidátku ODS v Praze. Němcová v něm varovala před komunisty a před takzvanými „spasiteli“, ke kterým řadí miliardáře Andreje Babiše, senátora Tomia Okamuru nebo Janu Bobošíkovou. ODS prý obměnila kandidátní listiny, a lidé tak mají z čeho vybírat.

Po volbách už bude pozdě. Němcová znovu varovala před minulostí Babiše
Foto: Mladí konzervativci
Popisek: Miroslava Němcová ve stylu populárního seriálu Simpsnovi

Němcová připustila, že ODS má v současné době „dvě hlavy“. „Opravdu to tak je. Na minulém kongresu byl Martin Kuba zvolen prvním místopředsedou. Z čehož vyplývá, že když Petr Nečas není předsedou, tak nastupuje Martin Kuba,“ uvedla. Zároveň upozornila, že ona sama je ve volbách lídrem celé strany.

Můj billboard ve stylu Simpsonových mi nevadí

Moderátor pak Němcové připomněl billboard, který vyrobili Mladí konzervativci. Na něm je bývalá šéfka sněmovny zobrazena jako postava ze seriálu Simpsonovi. „Nerozčiluje mě to. Nepřipadám si jako učitelka ve smyslu, že bych byla přísný kantor, ale nevadí mi to,“ komentovala Němcová.

Premiérem by neměl být někdo, koho bude mít prezident "na háku"

V nadcházejících volbách se podle Němcové hraje o to, kdo bude premiérem a zda bude protiváhou prezidenta Miloše Zemana. „Jsem přesvědčena, že premiérem nemá být někdo, koho bude mít prezident, lidově řečeno, na háku. Ten model se teď projevuje při vládnutí Jiřího Rusnoka,“ připomněla v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu.

Němcová zároveň vyslovila obavy z toho, co přijde po volbách. O budoucnost své strany se ale neobává. „Nebojím se o osud ODS v tom slova smyslu, že bych si myslela, že zaniká,“ uvedla.

Pozor na spasitele a komunisty

Volební šéfka občanských demokratů se obává jednak posílení KSČM a jednak tak zvaných „spasitelů“. Komunisté jsou prý stále stejní a jenom se halí do hávu poučené strany. Připomněla vystoupení Grebeníčka na výročí upálení Jana Palacha nebo Martu Semelovou a její obhajobu pohraničníků.

Ke „spasitelům“ řadí hnutí ANO, Úsvit přímé demokracie a Hlavu vzhůru!. „Hnutí Andreje Babiše je jedním z pokračovatelů Věcí veřejných. Patří k nim i Tomio Okamura nebo paní Bobošíková,“ varuje Němcová.

ANO není nic jiného než Věci veřejné 2 s potenciálem velké destrukce

„Strana (ANO) není nic jiného než Věci veřejné 2 s potenciálem velké destrukce. Pokud tato teze nevyjde, tak budu zpytovat své svědomí, ale nebudu se omlouvat panu Babišovi. Měl by nám vysvětlit, proč nebyl přítomen na Slovensku u soudu, který rozhodne, zda byl StBák, nebo ne. To se dozvíme až po volbách, ale to už bude pozdě,“ obává se Němcová.

Podle ní teď ODS udělala obrovské změny na kandidátních listinách, kde jsou lidé z komunálu. Občané je prý znají a vědí o jejich práci. Pomocí preferenčních hlasů si je mohou vybrat, poradila Němcová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…