Policie možná bude mít kaplany, policisté je ale nechtějí

20.11.2013 21:11

Podobně jako je tomu již v armádě, i u policie možná budou sloužit duchovní. Nyní totiž probíhají konzultace mezi zástupcem Ekumenické rady církví a Ministerstvem vnitra o možném vzniku duchovní služby u Policie ČR. Uvedlo to dnešní Právo.

Policie možná bude mít kaplany, policisté je ale nechtějí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Insignie vojenského kaplana

Podle něj byla za Ekumenickou radu církví pověřena jednáním evangelická farářka plzeňského Korandova sboru Helena Hamariová, ta ale jednání odmítla jakkoliv komentovat.

Podle informací listu nyní probíhá u všech policejních útvarů anketa, v níž se příslušníci sboru mohou anonymně vyjádřit k možnosti působení duchovních u policie. Dosavadní průběh ankety ukazuje, že tři čtvrtiny policistů smysl duchovní služby nevidí.

Duchovní služba u armády funguje od roku 1998, jejím posláním prý není moralizování, ale pomoc při řešení krizí i těžkostí, které vznikají v pracovním i rodinném životě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…