Policie v Lipsku hledá muže „středomořského typu“. A okolí žije ve strachu, prý může svůj zločin zopakovat

29.09.2017 7:22

Lipskem obchází strach. Ani téměř měsíc po brutálním znásilnění postarší běžkyně se nepodařilo policii zatknout pachatele, kterého oběť popsala jako „středomořský typ“ s černými vlasy a delším černým vousem.

Policie v Lipsku hledá muže „středomořského typu“. A okolí žije ve strachu, prý může svůj zločin zopakovat
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čekající na oběd

Obecně tímto způsobem oběti znásilnění popisují pachatele s přistěhovaleckými kořeny a právě i tato varianta se jeví dle policie jako nejpravděpodobnější. K přepadení ženy došlo 31. srpna krátce po deváté hodiny ranní v parku ve čtvrti Rosental, kam se žena vydala na ranní „jogging“. Místo pravidelné dávky sportovního adrenalinu se jí však dostalo nejvíce traumatizující zkušenosti v jejím životě. Pachatel ji brutálně napadl a přes její odpor sexuálně zneužil.

Přes veškerou snahu policie se zatím nepodařilo násilníka odhalit. Policie se navíc obává, že by mohl násilník opět zaútočit. „Všechna policejní opatření zůstávají i nadále v platnosti,“ cituje deník policejního důstojníka Alexandera Bertrama. Policisté se v rámci nových opatření pohybují v parku a přilehlém okolí ve zvýšeném počtu a pro lepší orientaci projíždějí kolem inkriminovaného místa také na kolech.

Vyšetřování mezitím pokračuje na plné obrátky, ale žalobce nechtěl deníku Leipziger Volkszeitung sdělit z důvodu možného ohrožení průběhu vyšetřování žádné podrobnosti. „Zatím je pouze jasné, že žena již opustila nemocnici a byla starší než ‚kolem padesáti let‘, jak se původně uvádělo. Podle našich informací bylo oběti 69 let. Nicméně toto zjištění nám žalobce ani vyšetřovateli nechtěli potvrdit,“ uvádí deník.

Policie stále přijímá poznatky od náhodných svědků, kteří snad pachatele mohli zahlédnout. Podle poměrně podrobného popisu, poskytnutého obětí znásilnění, mu bylo mezi 25 až 35 lety, byl vysoký od 170 do 175 centimetrů, tmavé vlasy, tmavý vous a snědší pleť, na sobě měl v době útoku kostkovanou košili, lehčí bundu, kožené kalhoty a sportovní obuv. Vyšetřovatelé tak sestavili jeho podobiznu, která by měla usnadnit pátrání.

Jak dodává deník, na hlavu pachatele již byla také nejmenovaným mužem vypsána odměna ve výši 10.000 eur. „Můj klient by chtěl napomoci tento strašný trestný čin vyřešit,“ uvedl právník muže. Podle vyšetřovatelů se však ani po této nabídce žádný další svědek nepřihlásil. Neznámý pachatel je aktuálně vyšetřován za znásilnění a těžké ublížení na zdraví. Podezření na pokus o zabití se prozatím neprokázalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…