Policisté dopadli muže podezřelého z útoku na dům ministra Stropnického

30.06.2015 17:49

Policie zadržela muže podezřelého z útoku láhvemi s hořlavou směsí na dům ministra obrany Martina Stropnického (ANO). Uvedl to server časopisu Respekt. Muž je prý ruské národnosti, přechodně žije v Česku a soud ho poslal v pondělí do vazby. Kriminalisté se jím původně zabývali kvůli jinému případu, na stopu je přivedly pachové stopy z láhve. Útoku podle Respektu předcházely výhružné e-maily, aby Stropnický nezaujímal kritický postoj vůči Rusku. Muž prý obvinění odmítá.

Policisté dopadli muže podezřelého z útoku na dům ministra Stropnického
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vozy

Útok se stal v neděli 7. června kolem 04:00. Muž podle vyšetřovatelů hodil na dům ministra čtyři láhve, ve kterých byla podle chemické analýzy hořlavá směs. Policie případ vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení ve stadiu pokusu.

Láhve podle médií dopadly na terasu domu, nevybuchly ale s plnou intenzitou, plameny se tak podařilo po několika minutách uhasit. Jestli láhve hořely, neví ani Stropnický, který v době útoků nebyl doma.

K nynějšímu vývoji v případu se nechtěl vyjádřit. „V tuto chvíli to nebudu komentovat, počkám si na konečný výsledek vyšetřování,“ tlumočilo ČTK reakci Stropnického tiskového oddělení Ministerstva obrany.

Ministr dříve uvedl, že útok musí jednoznačně souviset s jeho funkcí a že to byla reakce na jeho názory nebo kroky, které dělá na ministerstvu. Stropnický odsoudil to, že někdo ohrozil jeho rodinu. V domě prý byli tři lidé.

Případ vyšetřují státní i vojenská policie, navíc byla zvýšena ostraha ministra. Rozsah a způsob zvýšení bezpečnostních opatření v okolí ministra úřad ale nespecifikoval.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …