Poplach. Ruská střela 39 vteřin v polském vzdušném prostoru

24.03.2024 10:39 | Monitoring

Rusko v neděli vyslalo na Ukrajinu 57 raket a bezpilotních letounů, včetně útoku na Kyjev a na západoukrajinskou oblast Lvov. Polské ozbrojené síly uvedly, že jedna z ruských řízených střel krátce narušila polský vzdušný prostor, píše agentura Reuters.

Poplach. Ruská střela 39 vteřin v polském vzdušném prostoru
Foto: ICZ
Popisek: Bezpilotní letoun

V neděli brzy ráno otřáslo Kyjevem několik výbuchů, přičemž ukrajinské síly protivzdušné obrany zničily asi desítku Ruskem odpálených raket nad hlavním městem a jeho okolím, uvedl na online platformě Telegram Serhij Popko, šéf kyjevské vojenské správy.

Agentura Reuters uvedla, že ukrajinské letectvo zničilo 18 z 29 Ruskem odpálených raket a 25 z 28 útočných dronů, k čemuž odkázala na informace z ukrajinského letectva na Telegramu.

Jedna z ruských raket s plochou dráhou letu odpálená na západoukrajinskou oblast Lvov narušila polský vzdušný prostor, uvedly polské ozbrojené síly. Stát se tak mělo ve 04:23 SEČ u obce Oserdów. Střelu sledovaly radary. „Objekt vstoupil do polského vzdušného prostoru poblíž města Oserdow (Lublinské vojvodství) a setrval v něm 39 vteřin,“ uvedly ozbrojené síly na online platformě X. „Během celého letu byl pozorován vojenskými radarovými systémy.“

Polská armáda na X sdělila, že kvůli tomu byla aktivována polská a spojenecká letadla a že polské ozbrojené síly dál monitorují situaci a zůstávají ve stálé pohotovosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To je křiku , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 24.03.2024 11:54:28
Ale že na UA působí žoldáci z Polska a dalších zemí NATO se mlčí,,Co zaprodanci z médií??

|  12 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …