Poslanci ANO ukáží své majetkové poměry, ale jen částečně

03.12.2013 6:30

Poslanci ANO dnes představí svá majetková přiznání, která v minulých dnech zveřejnili na webových stránkách hnutí. Vysvětlí také, proč v dokumentech chybí například konkrétní údaje o výši půjček a hypoték. Zástupci ANO před volbami slíbili, že do týdne od složení poslaneckého slibu zveřejní svoje majetky. Termín uplynul v pondělí.

Poslanci ANO ukáží své majetkové poměry, ale jen částečně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Stropnický s Pavlem Teličkou

Předseda hnutí a miliardář Andrej Babiš v dokumentu uvádí, že kromě stoprocentního vlastnictví firem skupiny Agrofert a firem SynBiol a Kostelecké maso uzeniny vlastní rodinný dům v Průhonicích, byt v pražské Bubenči, pozemky v několika obcích, další dva rodinné domy, zahrady a ornou půdu na Slovensku.
Šéf poslanců Jaroslav Faltýnek zase uvedl, že kromě rodinného domu a rekreační chaty má polovinu vinného sklepu.

Poslanci ale například neuvádějí informace o tom, jak velké splácejí úvěry. Podle poslance Martina Stropnického tím chtějí chránit své rodinné příslušníky. "Stav účtů, cenné papíry apod., ale i půjčky a jiné závazky uvádíme v příloze, která bude uložená u notáře (nebo v advokátní kanceláři) a bude okamžitě k dispozici vždy tehdy, když bude sněmovna požádána např. policií o vydání příslušného poslance," uvedl Stropnický v pondělí na Facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…