Poslanci budou čekat na vyjádření prezidenta k nové vládě

25.06.2013 6:34

Poslanci dnes budou očekávat konkrétnější vyjádření prezidenta Miloše Zemana o jeho rozhodnutí jmenovat úřednickou vládu. Očekává se ale, že by sněmovna mohla projednávat předlohy, u nichž není konflikt mezi koalicí a opozicí. Na dobu prezidentova veřejného vystoupení bude schůze patrně přerušena.

Poslanci budou čekat na vyjádření prezidenta k nové vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kromě veselí se ve sněmovně také hlasovalo

Jednání poslanců začne ve 14:00. Na pořad by mohly přijít některé předlohy v úvodním kole projednávání. Koalice by se mohla snažit zařadit na program bezkonfliktní normy v závěrečném schvalování, pokud by s takovým postupem souhlasila opozice.

Poslanci přeruší jednání

Předseda poslanců TOP 09 a Starostů Petr Gazdík nevylučuje, že poslanci kolem třetí hodiny odpolední jednání přeruší a budou sledovat Zemanovo vystoupení. Prezident má v tu dobu vedle vyjádření k vládní krizi jmenovat úřednického premiéra, jenž nahradí dosluhujícího Petra Nečase (ODS).

Zeman v pondělí potvrdil, že jeho kroky se budou ubírat jmenováním "vlády odborníků". Koalice ale prosazuje pokračování prakticky nynější vlády v čele se současnou předsedkyní sněmovny Miroslavou Němcovou (ODS). Není vyloučeno, že politici nakonec dospějí k rozpuštění sněmovny a k novým volbám, jak po nich volá opozice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trump: Nechám Ukrajinu Putinovi? Takto to je. A je to skvělé

8:21 Trump: Nechám Ukrajinu Putinovi? Takto to je. A je to skvělé

Donald Trump poskytl velmi obsáhlý rozhovor časopisu Time. I když značnou část zabraly polemiky s re…