Zeman jmenuje nového předsedu vlády, který povede úřednický kabinet

25.06.2013 6:19

Prezident Miloš Zeman dnes odpoledne jmenuje nového premiéra, který by měl sestavit kabinet po rezignaci premiéra Petra Nečase (ODS). Stát by měl v čele úřednického kabinetu, pro jehož sestavení se prezident opakovaně vyjádřil.

Zeman jmenuje nového předsedu vlády, který povede úřednický kabinet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Nečas předal do rukou prezidenta demisi. Zeman pověřil Nečase i vládu výkonem funkce do jmenování volády nové.

Zeman už o víkendu řekl, že vybírá mezi čtyřmi osobnostmi. Nejčastěji se mluví o bývalém ministrovi financí a současném poradci prezidenta Jiřím Rusnokovi, Zeman však jeho jméno nepotvrdil.

Cesta k předčasným volbám

Zeman pro úřednickou vládu podporu ve sněmovně vyjednanou nemá. Koalice prosazuje pokračování současné vlády v čele s nynější předsedkyní sněmovny Miroslavou Němcovou. Úřednickou vládu její strany nejspíš nepodpoří. ČSSD a KSČM pak připouští kabinet úředníků jen jako krátkodobé řešení na cestě k předčasným volbám. Ty si ale podle dřívějších vyjádření nepřeje zase Zeman.

reklama

autor: adr, čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…