Poslanci by mohli rozhodnout, zda vydají Kailovou ke stíhání

10.06.2014 6:33

Sněmovna by mohla dnes odpoledne rozhodnout, zda vydá poslankyni Zuzanu Kailovou (ČSSD) k trestnímu stíhání. Policie ji podezírá jako ústeckou radní z porušení povinnosti při správě cizího majetku a zneužití pravomoci úřední osoby. Před tím ještě zasedne mandátový a imunitní výbor, který by měl dát poslancům doporučení, jak hlasovat.

Poslanci by mohli rozhodnout, zda vydají Kailovou ke stíhání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zuzana Kailová (ČSSD)

Členové výboru už vyslechli poslankyni i vyšetřující policisty, po nichž chtěli doplňující informace. Možné stíhání souvisí s projektem Vítání občánků, které pro město do loňského března organizovala společnost Darothore. V případu už policie obvinila primátora Ústí nad Labem Víta Mandíka a radního Josefa Macíka (oba ČSSD).

Policisté tvrdí, že členové vedení ústecké radnice umožnili firmě získat neoprávněný majetkový prospěch. Údajná škoda je nejméně milion korun. Mandík proti obvinění podal stížnost. Rovněž Kailová je přesvědčena o své nevině a nebude prý chtít, aby byla vydána.

V tomto volebním období sněmovna vydala k trestnímu stíhání dva poslance - Bronislava Schwarze (hnutí ANO) a někdejšího pražského primátora Bohuslava Svobodu (ODS).


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Probíhá divoká bitva, hlásil pyšně Zelenskyj. A Biden slibuje další pomoc

11:08 Probíhá divoká bitva, hlásil pyšně Zelenskyj. A Biden slibuje další pomoc

„Probíhá divoká bitva.“ Ukrajinci popisují, co se děje u hranic s Ruskem ve směru na Charkov. Rusové…