Poslanci zřejmě schválí už jen dvě novely

13.08.2013 14:18

Současná sněmovna by měla projednávat a schvalovat patrně už jen dvě novely. Jde o předlohu o omezení podpory obnovitelných zdrojů energie uvedených nově do provozu a normu, která mimo jiné odkládá převod přidělování sociálních dotací ze státu na kraje o rok. Po dnešním jednání vedení dolní komory to ČTK řekli místopředseda sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD) a místopředseda klubu ODS Jan Čechlovský.

Poslanci zřejmě schválí už jen dvě novely
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kromě veselí se ve sněmovně také hlasovalo

Na programu nynější sněmovní schůze je ještě pětice norem v úvodním kole projednávání. Patrně budou vyřazeny. Jde například i o dlouho připravovaný zákon o státních úřednících, tři zdravotnické novely a poslanecká předloha, jež by snížila náklady vymáhání některých bagatelních pohledávek.

Dnes odpoledne čekají poslance druhá čtení novel zákonů o podporovaných zdrojích energie a o sociálních službách, v nichž mohou předkládat pozměňovací návrhy. Závěrečné schvalování by se mělo uskutečnit v pátek dopoledne.

Odpoledne potom začne mimořádná schůze k rozpuštění dolní komory. Pokračovat by měla podle informací ze sněmovny příští týden v úterý, kdy by se o návrhu mělo také hlasovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…