Poslanců i senátorů by stačila polovina, tvrdí senátor Antl

17.08.2014 21:40

Z PROFILŮ Senátor Miroslav Antl dává za pravdu čtenáři serveru ParlamentníListy.cz, vystupujícímu pod přezdívkou Ronykver, který má za to, že by se měl snížit počet poslanců i senátorů. Prý by stačila i polovina současných zákonodárců. Na Senátu pak Antlovi vadí jedna věc.

Poslanců i senátorů by stačila polovina, tvrdí senátor Antl
Foto: redakce
Popisek: Miroslav Antl, senátor

„Souhlasím s vámi. Podívám-li se na výkony některých zákonodárců, stačila by i polovina,“ napsal čtenáři ParlamentníchListů.cz člen horní komory. „Ronykver“ podotýká, že jemu by úbytek poslanců a senátorů rozhodně nevadil.

  • Odpověď na dotaz si můžete přečíst také ZDE.

Senátoru Antlovi však víc vadí, že v Senátu působí tak málo právníků, zvláště s přihlédnutím k tomu, že má horní parlamentní komora působit jako ústavní pojistka. Z jedenaosmdesáti senátorů jsou jen čtyři právníci. Mnohem víc senátorů jsou původní profesí lékaři či učitelé. A to může být podle Antla problém. Nemalou část senátorů pak představují i dlouholetí politici, kteří do horní komory přišli např. ze sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …