Poslanec Seďa: Ano, NATO dělá chybné kroky. Ale to neznamená, že je všechno špatně

02.07.2015 10:56

Poslanec sociální demokracie Antonín Seďa odpovídal na svém profilu na ParlamentníchListech.cz na dotazy čtenářů, týkající se především vojenské aliance NATO.

Poslanec Seďa: Ano, NATO dělá chybné kroky. Ale to neznamená, že je všechno špatně
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Na to, co chce poslanec dělat s těmi, co odmítají přijmout za pravdu lži o přepadení a rozbití Jugoslávie, přepadení Iráku a rozbití Libye, se ptal Jan Želivský. „Budete je asi muset postřílet, protože kdo nevystoupí proti zločincům, sám se na zločinu podílí a NATO a EU jsou pachateli zločinů zcela jednoznačně,“ píše čtenář. 

„NATO je obranné uskupení s cílem zajištění společné obrany. Nemohu souhlasit s vaším viděním světa, že za vše může NATO a EU. To, že se dělají chybná rozhodnutí, je pravda, ale to neznamená, že vše bylo chybné. Členství naší země v NATO a v EU zajišťuje naši bezpečnost, a to je možná trnem v oku těm, kterým se nelíbí současné geopolitické rozložení sil. Jako demokrat používám demokratické metody. Otázka přepadení bývalé Jugoslávie také není pouze černobílá. Stačí se přijet podívat do muzea v Sarajevu, abyste pochopili genocidu Srbů. Ale uznávám, že to bylo vzájemné, ale přece jenom, srbská armáda byla silnější. Kdyby nebylo bombardování vojenských jednotek kolem Sarajeva, tito obyvatelé by byli buď povražděni či vyhladověli. Takto se nesmí chovat žádný stát vůči svému obyvatelstvu. Tohle snad nemíníte podporovat ani vy sám,“ konstatoval Seďa.

Celou odpověď najdete ZDE.

Poslanec odpověděl i na otázku čtenáře pod přezdívkou zvědavec, který se ptal na to, zda si politik skutečně myslí, že NATO se brání Rusku.

„Nevím, ale jako předseda Stálé delegace ČR do Parlamentního shromáždění NATO si pamatuji mnoho diskusí, jak na plénu, tak v jednotlivých výborech či ve stálé komisi NATO-Rusko. Probíhaly demokratické výměny názorů a myslím si, že existovala vzájemná spolupráce mezi PS NATO a delegací RF ohledně boje proti terorismu, organizovaným skupinám, distribuci drog či omezování jaderných zbraní i ZHN. Po anexi Krymu (bez resoluce RB OSN) byly vztahy NATO-RF přerušeny, což rozhodně nepřispělo ke zvýšení spolupráce či k uklidnění bezpečnostní situace. Mě to osobně mrzí, ale byla to jediná možná reakce PS NATO na postup Ruska vůči nezávislé Ukrajině. Takže opravdovou příčinou zhoršení stavu je Ruská federace,“ uvedl Seďa. 

Celou odpověď najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…