Potřebujeme v ČR víc černochů. Sledovat ParlamentníListy.cz, TV Prima a Blesk způsobuje demenci, dočetli jsme se

02.06.2016 9:26

Problémem české společnosti je její relativní homogenita a uzavřenost, píše na serveru Britské listy publicista Bohumil Kartous. Podle něj tato uzavřenost vyvolává zcela zkreslený dojem o okolním světě.

Potřebujeme v ČR víc černochů. Sledovat ParlamentníListy.cz, TV Prima a Blesk způsobuje demenci, dočetli jsme se
Foto: Vít Hassan
Popisek: Demonstrace " Braňme ČR, naši budoucnost a budoucnost našich dětí před xenofobii a nenávistí!"

Anketa

Která televize vytváří nejdůvěryhodnější zpravodajství?

1%
96%
hlasovalo: 15427 lidí

Podle Kartouse jsou Češi jako Hobiti z Tolkienovy fantasy o malém nárůdku, který si hýčká svou podprůměrnost a nejvíce se bojí jakéhokoliv vlivu, který by ji mohl narušit.

Jedinou možností, jak zvrátit „hysterickou xenofobní paniku ve středoevropských zemích“ by podle Kartouse bylo „zvýšit na únosnou míru diverzitu české společnosti“. Ovšem nikoliv v Praze, ale v regionech, „kde dodnes vzbudí pozdvižení, když jde po ulici černoch“.

Celý text je ZDE

Kartous se domnívá, že pak by se míra militantního odporu vůči imigrantům omezila na „obskurní skupinku frustrátů kolem různých Konvičků, Hamplů a Klausů“. Ti by za takové společenské konstelace reprezentovali pouze extrémní společenskou deviaci.

Středoevropané působí jako ostrov ignorance

Kartous také tvrdí, že nyní působí Středoevropané ve své izolaci jako nepochopitelný ostrov ignorance. „Tu není možné narušit jinak než zředit hustotu hobití identity jinými kulturními vlivy. Stejně jako k tomu došlo v dnes heterogenních společnostech na západ od českých hranic,“ píše Kartous.

Podle něj je velmi pravděpodobné, že se skutečným zvýšením počtu lidí jiných kultur v ČR by se teprve zvýšila míra tolerance. „Vzhledem k předpokládaným tendencím k tomu pravděpodobně dojde bez ohledu na to, co si Češi a ostatní Středoevropané přejí,“ domnívá se Kartous.

Nekontrolované sledování některých médií je zhoubné

Na jiném místě také Britské listy zveřejňují humorný, ovšem nepodepsaný, text. V něm server píše, že pod tlakem Evropské komise a Světové zdravotnické organizace vydalo české ministerstvo zdravotnictví společně s hlavním hygienikem oficiální varování před zhoubným vlivem nekontrolovaného sledování médií. Varuje zejména před čtením deníku Blesk, serveru Parlamentní listy nebo sledováním televize Prima.

Celý text je ZDE

Evropská komise prý tak reagovala na nedávnou rozsáhlou studii Světové zdravotnické organizace, která potvrdila, že nekontrolované sledování některých médií může mít zcela fatální následky na mentální zdraví. „Signifikantně vysoké procento ohrožených pochází zejména z oblasti Střední Evropy. Výrazný podíl zdravotně ohrožených se nachází na území ČR,“ píše dále server.

Následky nekontrolovaného sledování zmíněných médií prý může způsobit přechodné pomatení až stav podobný stařecké demenci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Mika

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

14:44 To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

Exprezident Václav Klaus se v Partii na CNN Prima News vyjádřil k 20. výročí vstupu Česka do Evropsk…