Praha volila komunisty už za Gottwalda... Vondráček ohromil výkladem Pavlova úspěchu

15.01.2023 16:35 | On-line

Ve druhé hodině Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS se střetli Věra Kovářová z hnutí STAN, Tomáš Zdechovský z KDU-ČSL, Radek Vondráček z ANO a Ivan David z SPD. V narážce na výsledky prvního kola prezidentských voleb se Radek Vondráček pustil do historického exkurzu. Poté, co v Praze Pavel získal přes padesát procent hlasů, Vondráček to okomentoval slovy, že Praha vždycky volila tendenčně.

Praha volila komunisty už za Gottwalda... Vondráček ohromil výkladem Pavlova úspěchu
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Radek Vondráček (ANO)

Občanský kandidát Petr Pavel získal v Praze v prvním kole přes 51 procent hlasů při volební účasti v hlavním městě na hladině 71 procent. Andrej Babiš v hlavním městě získal dvacet procent hlasů. Poslanec hnutí ANO Radek Vondráček k tomuto výsledku poznamenal, že „Praha vždycky volila tendenčně“. Vrátil se až do roku 1946 a prohlásil, že v onom prvním poválečném roce získali komunisté v Praze přes 60 procent hlasů.

Ve velkých městech se volilo více tendenčně, bylo to tak vždycky. V roce 1946 měla komunistická strana v Praze přes 60 procent, kdežto u nás na Moravě 34 procent,“ rýpl si.

Pár slov věnoval i výsledkům ve svém Zlínském kraji.

„Díval jsem se na čísla ve Zlínském kraji, je to pro nás výzva. Máme se kam posouvat v dalších volbách. Potenciál tam je a klobouk dolů,“ komentoval Vondráček výsledky prvního kola v kraji, odkud sám pochází.

Vondráček je přesvědčen, že jeho stranický šéf v prvním kole jednoznačně uspěl, a nikdo neví, kde až se ten úspěch může zastavit. „Druhé kolo začíná od nuly. Jsem na to velmi zvědavý. Z mého pohledu Andrej Babiš překročil potenciál. Kde se to může zastavit, nikdo neví,“ věřil Vondráček svému šéfovi v boji o Hrad.

Naproti tomu Zdechovský vyzval občany, aby odevzdali hlas Petru Pavlovi.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

„Je nutné, aby všichni, kdo přišli podpořit Petra Pavla v prvním kole, přišli i ve druhém. Generál je skutečná osobnost, která přinese do České republiky řád a klid. Je třeba aktivizovat voliče Danuše Nerudové, Pavla Fischera i Marka Hilšera, aby podpořili Pavla,“ vyzval v Partii Zdechovský.

Okamurův europoslanec David se ve studiu rozčílil, že volby ovlivnily předvolební průzkumy, o kterých promluvil jako o zlu proti demokracii. „Jedná se o dlouhodobý zločin proti demokracii. Před rokem byly oznámeny výsledky průzkumů, kde bylo řečeno, kteří kandidáti mají šanci a kteří ne,“ zlobil se.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

tománková už chytla , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 15.01.2023 16:43:57
drzé a arogantní manýry, jako jsou na čt. Vondráčka ani davida nenechala ani dokončit větu, zato grófka na druhé straně měla času nadbytek, na to co řekla. Brzy se nebudu dívat na nic, nemám zapotřebí kazit si zdraví.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…