Praze při povodních pomáhají také dobrovolníci

03.06.2013 11:44

S informováním veřejnosti o změnách v pražské dopravě v této chvíli pomáhá dopravnímu podniku několik desítek pražských skautů. Jak ČTK řekl Miloš Říha z pražského ústředí Junáka, připraveno pomoci s čímkoliv, co souvisí s obranou metropole proti povodni, je nyní okolo 350 členů mládežnické organizace. Praze pomáhají také příslušníci aktivních záloh armády.

Praze při povodních pomáhají také dobrovolníci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karlův most je uzavřen

Už v neděli pomáhalo několik desítek skautů s vyklízením pražské Městské knihovny v centru. Dnes zůstává zavřená, stejně jako její pobočka v Holešovicích. Její ředitel Tomáš Řehák v noci ČTK řekl, že ze skladů v podzemí byly přesouvány některé vzácné fondy, například unikátní fond hudebnin. Přesun se týkal desítek metrů plných regálů. "Já byl ve funkci už v roce 2002. Možnost, že se sem dostane voda spodem je nezanedbatelná. Tehdy zpětné klapky povolily," připomněl.

Pokud o pomoc skautů při boji s živlem stojí lidé či organizace, mohou se obracet přímo na Říhovo mobilní číslo 721 436 404.

Pomáhají i vojenští dobrovolníci

Vojenských dobrovolníků je v hlavním městě několik desítek. Pomáhají například se stavbou protipovodňových zábran. Působili třeba v Radotíně, Holešovicích či na Smíchově, kde stavěli zábrany u botelu Admirál. Někdy působili po boku vládou povolaných profesionálních vojáků, sdělila ČTK Jana Růžičková z generálního štábu. Členové aktivních záloh mají civilní zaměstnání a práci pro stát se věnují ve svém volnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…