Pražští úředníci a strážníci dostanou od listopadu přidáno

07.10.2014 21:58

Magistrátní zaměstnanci, strážníci a lidé zaměstnaní v městských organizacích dostanou od letošního 1. listopadu přidáno. Radní Hlavního města Prahy dnes schválili navýšení platů o 3,5 procenta. Prahu navýšení mezd vyjde celkem na 20,21 milionu korun. Rada tak reagovala na rozhodnutí vlády o zvýšení platů ve státní správě. Novinářům to dnes řekl náměstek primátora Jiří Vávra (TOP 09).

Pražští úředníci a strážníci dostanou od listopadu přidáno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

"Původní plán na zvýšení platových tarifů byl od nového roku. Vláda na svém zářijovém zasedání ovšem rozhodla, že k němu dojde už 1. listopadu letošního roku. Přestože nesouhlasíme s touto populistickou politikou vlády, nebylo by správné, aby zaměstnanci magistrátu dopláceli na to, že je zde jiná politická reprezentace," řekl Vávra. Zaměstnanci, jimž budou platy zvýšeny, nespadají do státní správy, o které rozhoduje vláda.

Zvýšení platů vyjde hlavní město na více než 20 milionů korun. Peníze na to chce získat z tzv. neúčelové rezervy rozpočtu. Změnou se zaměstnancům kromě samotné mzdy zvýší rovněž náhrady za dovolenou, noční směny nebo práci o víkendech a ve svátky.

Rozhodnutí rady se netýká škol a školských zařízení. Těm totiž platy vyplácí, tudíž i navýší, ministerstvo školství, nikoliv magistrát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…