Převrat ve VV zpunktovala Peake na Bártův popud, myslí si Kočí

19.04.2012 20:18

Poslankyně a někdejší členka Věcí veřejných Kristýna Kočí velmi nedůvěřivě nahlíží na snahu Karolíny Peake o založení své vlastní politické platformy. Podle názoru dlouholeté členky strany za touto snahou nestojí nikdo jiný než Vít Bárta, který si poté, co jej soud odsoudil za korupci, chce svou moc udržet alespoň ze zákulisí.

Převrat ve VV zpunktovala Peake na Bártův popud, myslí si Kočí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalá poslankyně Kristýna Kočí

„Pro mě osobně byla velkým indikátorem jeho (Bártova) včerejší reakce. Když jsem ho viděla v tričku s Mickey Mousem. On, který si potrpí na to být vždy prezentován, jak on chce, nám v tomto tričku tvrdil, že on nic neřeší, že se ho to netýká,“ poukazuje v rozhovoru pro server Aktuálně.cz Kočí na Bártovo televizní vystoupení.

„Když si vzpomenu na situaci z loňského jara, kdy se objevilo trestní oznámení Jaroslava Škárky, že ho měl Vít Bárta uplácet, jak stál na Kosárkově nábřeží ruku v ruce se svojí manželkou a svými nejvěrnějšími - mimo jiné s Karolínou Peake - a téměř plakal, jak ho jeho letitý kamarád zradil,“ popisuje poslankyně. „Tak si neumím představit, že by to Karolína Peake, jeho opravdová kamarádka, svědkyně na jeho svatbě, udělala bez jeho vědomí a on by neplakal před zraky celého národa."

Zda novou vládu Kristýna Kočí podpoří či nikoliv, se prý rozhodne až během víkendu, kdy si chce vzít čas na rozmyšlenou. „Jako limit jsem si dala víkend. Odjíždím pryč z Prahy, vypnout telefon a chci nad tím přemýšlet, doufám, že v pondělí už sama pro sebe budu mít nějaké stanovisko. Teď to ale vidím spíš jako iniciativu Víta Bárty a já žádnou aktivitu Víta Bárty nikdy nepodpořím,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…