Prezident Zeman přiletěl do New Yorku. Vystoupí v OSN a promluví o Islámském státu

27.09.2015 6:00

Český prezident Miloš Zeman přicestoval do New Yorku, kde vystoupí na zasedání Valného shromáždění OSN. Zeman se chystá vyzvat světové společenství k jednotě v boji proti radikálnímu hnutí Islámský stát, které ovládá značné oblasti v Sýrii a Iráku.

Prezident Zeman přiletěl do New Yorku. Vystoupí v OSN a promluví o Islámském státu
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman při rozhovoru s redaktorem PL.cz Radimem Panenkou

Armádní speciál přistál na mezinárodním newyorském letišti Johna Kennedyho v sobotu krátce po 19:30 místného času (dnes po 01:30 SELČ). Stroj měl během letu technické mezipřistání na Islandu.

Prezident Miloš Zeman se dnes v New Yorku sejde s krajany a zástupci českých firem působících v regionu. Setkání se uskuteční na okraj pracovní návštěvy Valného shromáždění OSN, kde prezident v úterý vystoupí s výzvou ke společnému boji proti radikálnímu hnutí Islámský stát.

Jdnání s představiteli českých firem dopoledne místního času (pozdě odpoledne SELČ), poté již zbytek dne vyhradí krajanům. S nimi se nejprve setká při plavbě kolem Manhattanu. Později odpoledne místního času zhlédne představení žáků české školy v České národní budově. V závěru dne se pak sejde se zástupci dobročinné krajanské organizace Bohemian Citizens’ Benevolent Society of Astoria.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

10:21 Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

Staří, v ekonomických problémech, nevzdělaní. Takoví jsou dle společného projektu agentury STEM a Če…