Proč za tohle máme platit? ptá se České televize redaktor LN

13.07.2015 9:35

Do ostré kritiky České televize se pustil na názorové straně dnešních Lidových novin jejich redaktor Martin Rychlík. Vadí mu, že o prázdninách vysílá veřejnoprávní televize řadu letitých pořadů. A to nejen předlistopadových filmů a seriálů, ale že i zpravodajský kanál ČT24 vysílá reprízy publicistických pořadů.

Proč za tohle máme platit? ptá se České televize redaktor LN
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vestibul ČT

Jako příklad uvádí vysílání hlavního programu ČT koncem minulého týdne. „V pátek byla v primetimu chabá archivní pohádka, v sobotu slavil na ČT1 sedmdesátiny Karel Gott, jemuž – Bůh chraň – bude zítra 76 let,“ napsal Rychlík a přidal několik dalších příkladů, kdy veřejnoprávní televize svůj program zaplňuje staršími, hlavně předlistopadovými pořady.

Proč to máme platit, když už jsme to zaplatili patnáctkrát?

Za daleko trapnější ovšem považuje, že i ČT24 reprízuje své starší Hyde Parky, i typu Civilizace, které v živé verzi podle jeho názoru patřívají spolu s Horizontem k tomu nejlepšímu z ČT. A pokládá si otázku, proč za to máme platit, „když jsme za zmíněné seriály zaplatili už patnáctkrát“.

Poukazuje na to, že neexistuje moc zaměstnání, která dovolují nechat si znovu platit za již odevzdanou práci. „Měli jsme loni v LN pěkný rozhovor s nobelistou? Dáme jej zítra znovu! Před měsícem vyšel Jágr? Otiskneme jej v pátek ještě jednou, vždyť byl prima a Džegr neomrzí, že? Nepředstavitelné? Jistě, ale televize to takhle hraje neustále,“ vystavil Rychlík veřejnoprávní médium nelítostnému srovnání.

Loni proto vtipkoval, že bychom si zasloužili aspoň prázdninovou slevu z koncesionářských poplatků. Letos navrhuje část peněz z koncesionářských poplatků směřovat do jiného veřejnoprávního média, do agentury ČTK. „Jak je vidět, v televizi si totiž nejméně po dva měsíce v roce štědré občanské podpory neváží, takže by nebylo marné něco málo z oněch sedmi miliard korun směřovat do objektivní ‚četky‘,“ navrhuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…