Projektů bylo málo, o to lehčí měly cestu

18.06.2012 22:04

Podle monitorovacího výboru ROP Severozápad měly projekty, které se ucházely o evropské miliony, velice snadnou cestu. Usnadněná byla tím, že se hlásilo málo projektů, i když peněz z evropských fondů mělo být na přerozdělení hodně.

Projektů bylo málo, o to lehčí měly cestu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Za tisíc korun si toho v příštím roce budeme moct koupit možná zase míň

Dotaci tak získal napříkad i Rodinný hotel pod Třebouňským kopcem, který se před časem dostal do spojistosti s bývalým šéfem Úřadu regionální rady Petrem Kušnierzem. Ten je obviněný z toho, že si měl brát desetiprocentní provizi z každého schváleného projektu. Hotel si chtěl z dotací “urvat” dvanáct milionů korun. Doteď mu bylo vyplaceno asi 3,5 milionu.

Kušnierz má dlouhou politickou kariéru – kromě šéfa Úřadu regionální rady, která evropské dotace rozdělovala, působil i na ministerstvu zemědělství a školství. Jeho jméno se také v minulosti objevilo v souvislosti s několika aférami. Jednou z nich je například ta z Mostecké radnice, kde pracoval jako vedoucí odboru investic a údržby. Kvůli podezření ze zadávání spousty zakázek do 100 tisíc korun, na které nemuselo být vypsáno výběrové řízení, byl nakonec odvolán mosteckým starostou Jiřím Šulcem.

Informaci přinesl server Aktuálně.cz.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…