Radek John vymyslel novou hymnu pro společnost Amazon. Je o Brně a diletantských ódéesácích

05.04.2014 11:49

Kandidát do Evropského parlamentu Radek John (VV) si při pohledu do Brna nebere servítky. Tamní zastupitelé ODS prý zapříčinili to, že se velká firma Amazon, která mohla zaměstnat tisíce lidí, nakonec rozhodla investovat jinde. A proč to udělali? Občanští demokraté prý zřejmě zjistili, že z toho nebudou sami nic mít, tak projekt raději zablokovali.

Radek John vymyslel novou hymnu pro společnost Amazon. Je o Brně a diletantských ódéesácích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John, lídr voleb VV do Evropského parlamentu

Vznik velkého skladu společnosti Amazon v Brně by byl představoval investici ve výši tří miliard korun, která by přinesla i 1500 nových pracovních míst. Brněnští zastupitelé ji ale opakovaně odmítli, až Amazonu došla trpělivost a hledá štěstí jinde. Vina přitom podle Johna leží na bedrech zastupitelů za ODS. Proč? Protože projekt nepřipravovali sami a zjistili, že by z něj sami nic neměli, tak se alespoň pomstili kolegům. Tak to vidí čestný předseda Věcí veřejných. Brněnskou ODS dokonce neváhá označit jako bandu diletantů.

Celá glosa Radka Johna ZDE

„Inu, pomstili se nám všem. Česká republika se potýká s rekordní nezaměstnaností, bez práce je více než 600 tisíc lidí, a přestože se ve čtvrtletním srovnání ekonomika lehce oživila, mohla se touto investicí ještě výrazněji nadechnout. Podle údajů ČSÚ byla v Jihomoravském regionu v únoru nezaměstnanost na úrovni 9,3%, což je víc než republikový průměr, ale brněnští zastupitelé nechtějí evidentně tuto statistiku měnit. Nechtějí ani slyšet, že magistrát by do svého rozpočtu získal za samotný prodej pozemků a s ním spojené kompenzace 300 milionů korun. Milá ODS, děkujeme...“ shrnuje situaci John.

Radka Johna dokonce napadlo, že by tuto situaci mohla firma Amazon reflektovat ve firemní hymně, pokud nějakou má. Na památku těch, kteří její snahy na Moravě zmařili, by se prý po vzoru slavného chorálu fotbalových fanoušků mohlo zpívat: „Brno, Brno - diletantských ódéesáků plno".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zkazíte, co můžete. Vaše „demokracie“. Skočili jste na špek USA

8:41 Zkazíte, co můžete. Vaše „demokracie“. Skočili jste na špek USA

„Principy. Spolupráce. Síla.“ To vytkl šéf evropské diplomacie Josep Borrell jako to hlavní, co musí…