Radní z Přerova chtějí poslat 100 tisíc korun lidem z Frenštátu

10.03.2013 11:40

Sto tisíc korun z kasy města Přerova by mělo putovat na pomoc lidem z Frenštátu pod Radhoštěm, kteří v neděli 17. února přišli za dramatických okolností o svůj domov. O daru rozhodli tento týden přerovští radní. Pokud návrh podpoří i zastupitelé, poputují peníze obětem neštěstí, které se stalo v domě číslo 39 v ulici 6. května.

Radní z Přerova chtějí poslat 100 tisíc korun lidem z Frenštátu
Foto: Archiv
Popisek: Senátor ČSSD Jiří Lajtoch

"V posledních dnech zažívá město Frenštát pod Radhoštěm velmi bolestné období. Tragédie, která postihla obyvatele panelového domu v centru města, se dá těžko popsat slovy. Požár domu způsobený výbuchem si vyžádal šest lidských životů a jedenáct zraněných. Budu rád, když pomůžeme lidem, kteří přišli o své blízké, o byty i o vzpomínky. Peníze do veřejné sbírky jsem sám za sebe poslal bezprostředně po tragédii,“ řekl předkladatel návrhu – přerovský primátor Jiří Lajtoch. Zastupitelé budou o peněžním daru jednat v pondělí 15. dubna.

Krajští radní již před několika týdny rozhodli o tom, že Moravskoslezský kraj přispěje obětem tragédie ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Při výbuchu panelového domu tam zahynulo šest lidí a dalších jedenáct se zranilo. Radní rozhodli o vyčlenění víc než milionu korun pro ty, kteří tragédii přežili. Jde o peníze z rezervního fondu, které nepůjdou na speciální konto, ale lidé je dostanou přímo.

Ve Frenštátě se už sešly tuny materiální pomoci a peníze přibývají na speciálním účtu. Podle informací Českého rozhlasu tam je aktuálně kolem 13,5 milionu korun. Tyto prostředky jsou určené primárně na nové bydlení a rodiny je dostanou až poté, co skončí vyšetřování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

14:44 To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

Exprezident Václav Klaus se v Partii na CNN Prima News vyjádřil k 20. výročí vstupu Česka do Evropsk…