Registr vozidel zvládl od pondělí 80 tisíc transakcí

03.08.2012 18:49

Od otevření přepážek v pondělí v 7 hodin ráno do 10 hodiny v pátek provedli úředníci v centrálním registru vozidel 76854 transakcí. Číslo bude pravděpodobně vyšší, často jsme statistiku uzavřeli a na úřadech se ještě transakce dodělávaly, informovala v pátek Andrea Volaříková z ministerstva dopravy.

Registr vozidel zvládl od pondělí 80 tisíc transakcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Škoda Superb

Největší nápor prověřil registr v pondělí a ve středu, tedy v úřední dny. V pondělí se počet transakcí dostal na hodnotu 23 668 a ve středu do 18. hodiny zvládli vybavit úředníci 23 665 transakcí. V ostatní dny byl počet transakcí nižší, přesto se průměrná hodnota pohybovala kolem 1 700 transakcí za hodinu.

V celé České republice si nově vozidlo zaregistrovalo téměř šest tisíc majitelů a změnu provozovatele úředníci provedli v téměř 12 tisících transakcích. Výměnu technického průkazu a registrační známek udělali na úřadech u více než dvou tisíc případů.

Pokusy se spuštěním centrálního registru vozidel (CRV) začaly v pondělí 9. července, kdy nahradil předchozí systém. Problémem novinky bylo pomalé fungování i komunikace s policejními databázemi. Ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM) je kvůli CRV v podmínce. Pokud systém zkolabuje tak jako opakovaně v první polovině minulého týdne, Dobeš ve funkci končí. Shoduje se na tom premiér Petr Nečas (ODS) i sám ministr.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci schovaní v ČR: „Jaké dilema? Porušují zákon, máme povinnost je vydat.“

7:31 Ukrajinci schovaní v ČR: „Jaké dilema? Porušují zákon, máme povinnost je vydat.“

Ukrajinské armádě zoufale chybějí vojáci. Uprchlíci by tak podle konzervativního komentátora Martina…