Ruský doping a závody v Rusku. Biatlonistka Koukalová vypustila další silná slova

23.03.2017 17:38

Česká biatlonistka Gabriela Koukalová pro server Lidovky.cz uvedla, že rozhodně nepojede příští rok na soutěž Světového poháru do Ruska. Podle svých slov nechápe, proč se tam bude závodit.

Ruský doping a závody v Rusku. Biatlonistka Koukalová vypustila další silná slova
Foto: Alpine Pro
Popisek: Čeští biatlonoví hrdinové

Trnem v oku českých sportovců je totiž organizovaný doping ruských závodníků. Koukalová dokonce minulý týden, když přebírala křišťálový globus za vítězství ve sprintu, odmítla podat ruku šéfovi Mezinárodní biatlonové unie IBU Andersemu Bessebergovi. Zdůvodnila to tím, že se norský šéf biatlonu nedostatečně vypořádal se zprávou WADA o organizovaném dopingu ruských závodníků. 

Podle svých slov, které uvedla na exhibici v Jablonci nad Nisou, měla ze strany atletů samé pozitivní reakce. „Všichni se spíše diví, že jsem na to našla odvahu, že by ji takovou neměli,“ uvedla Koukalová. Ona sama nyní doufá, že nějaké zásadní věci se v celé kauze ještě odehrají, neboť to nepovažuje za dořešené. „Pan Anders Besseberg se staví k této situaci (doping ruských biatlonistů) nedostatečně,“ podotkla. Z jejího pohledu je to dokonce výsměch. Vadí jí i to, že Besseberg je za dobře s ruským biatlonovým svazem.

Kriticky vnímá i skutečnost, že příští rok se opět ruský Ťumeň stal dějištěm Světového poháru. „Proč se s tím už teď nic neudělalo, když měli Rusové takovou aféru. Musím říci, že jestli to tam příští rok bude, tak tam rozhodně ani nepojedu,“ uvedla.

  • Původní text ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…